NA OBMOČJU PU KOPER UJELI NOVO VEČJO SKUPINO MIGRANTOV: 'Natlačene' v kombiju je prevažal Italijan (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so ob 9.30 dobili informacijo, da je na cesti Novokračine-Sušak kombi pravkar naložil večjo skupino ilegalnih migrantov. Odhiteli so na kraj, kjer so ustavili voznika, 54-letnega državljana Italije. V kombiju je bilo res 25 tujcev, ki so prišli v Slovenijo nelegalno (21 državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana ter po en državljan Afganistana in Indije). Vozniku sledi kazenska ovadba po zaključenih vseh postopkih, so sporočili s koprske PU.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah sicer obravnavali 40 ilegalnih migrantov, od teh so jim tri vrnili italijanski varnostni organi. Postopki še potekajo. Danes smo sicer že poročali o ilegalnih migracijah na območju koprske PU, in sicer naj bi prebežniki zavzeli Sviščake.

V zadnjih 24 urah so primorski policisti intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 96 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih.

V Portorožu so policisti zasegli predelan skuter (presega najvišjo dovoljeno tovarniško hitrost). Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Dopoldan je nekdo v Ilirski Bistrici poštarju z mopeda ukradel torbico z denarnico in čitalec kartic.

Dva voznika 'pod vplivom'

Ob 19.20 so policisti v Kopru ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila s Škofij. Z voznikom so opravili postopek ugotavljanja alkoholiziranosti, ki je bil negativen, pozitiven pa je bil test na droge. Odrejen je bil strokovni pregled v Splošni bolnišnici Izola. Vozniku so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Ob 23.29 so v Sečovljah imeli v postopku 33-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,64 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija