NA OBMOČJU KOPRSKE PU 'PIHALO' 100 VOZNIKOV: Kakšni so bili rezultati?

Kronika

V soboto, 27. marca, je na območju Policijske uprave (PU) Koper potekal poostren nadzor po metodologiji 'promil'. Policisti so preizkusili sto voznikov. Kakšni so bili rezultati?

Fotografiji sta simbolični. 

Dvema voznikoma je preizkus alkoholiziranosti pokazal do 0,52 mg/l, štirim voznikom pa nad 0,52 mg/l. Petim voznikom je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje, enemu za 24 ur, štirim pa začasno. Enemu vozniku je bil odrejen strokovni pregled, so danes sporočili s PU Koper.

Kakšne so predvidene kazni?

Če voznik napiha 0,24 mg/l izdihanega zraka in ne kaže znake motenj v vedenju, se ga oglobi z globo v višini 300 evrov. Če alkotest pokaže več kot 0,24 do vključno 0,38 mg/l izdihanega zraka, mora plačati 600 evrov, dobi pa še osem kazenskih točk. Če napiha več kot 0,38 do vključno 0,52 mg/l izdihanega zraka, dobi globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk.

Za tiste, ki napihajo več kot 0,52 mg/l izdihanega zraka pa je predvidena kazen 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni izgubo vozniškega dovoljenja. Enaka sankcija velja tudi za voznike, ki na zahtevo policista odklonijo preizkus ali strokovni pregled ugotavljanja prisotnosti alkohola, mamil, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi v organizmu, piše na spletni strani policije.

V sklopu sobotnega poostrenega nadzora so policisti PU Koper zasegli še dva avtomobila in predelan moped. Pri dveh voznikih je bilo ugotovljeno, da vozita vozilo v cestnem prometu v času veljavnosti ukrepa prepovedi vožnje, pri dveh voznikih pa je bila ugotovljena kršitev Zakona o nalezljivih boleznih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija