NA OBALO PRVO IN DRUGO MESTO ZA NAJ NARAVNO KOPALIŠČE: Kje se Slovenci najraje kopajo?

Slovenija

Zmagovalci letošnjega izbora Naj kopališče so Terme 3000, Bioterme Mala Nedelja in Terme Paradiso, in sicer v kategorijah veliko, srednje in malo termalno kopališče. V akciji je sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito kopališče.

Akcija je letos potekala 27. leto zapored. Obiskovalci so za naj kopališče lahko glasovali prek spleta, letos pa je bilo veliko število glasovnic oddanih tudi na kopališčih, so sporočili organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami.

Najboljše veliko termalno kopališče z nazivom Naj kopališče 2017 so postale Terme 3000 Moravske Toplice, ki so se na to mesto povzpele s tretjega mesta. Na drugem mestu je pristalo kopališče Terme Olimia, na tretjem pa lanskoletni zmagovalec Termalna riviera Terme Čatež.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči je ponovno prvo mesto z največ glasovi zasedlo kopališče Bioterme Mala Nedelja, na drugem mestu je pristal Termalni center Thermana park Laško, na tretjem mestu pa Terme Vivat.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so tretje leto zapored dobile Terme Paradiso iz Dobove, mesto za njimi je tudi letos Zdravilišče Radenci, na tretjem mestu pa so tokrat Terme Cerkno.

V kategoriji naravnih kopališč so kopalci letos najbolje ocenili Simonov zaliv, drugo mesto je pripadlo kopališču Talaso Strunjan, tretje pa Grajskemu kopališču Bled.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je uvrstila Laguna Mestna plaža Ljubljana in na tretje Mestno kopališče Višnja Gora.

Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je bilo tudi tokrat ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretje mesto pa se je prebil Wellness Špik.

Deli novico:

Joži |  13 .10. 2017 ob  08: 59
Mislim na plažo od pasje do plaže slepih. PA TUDI NA SVETILNIKU JE SUPER PLAČA IN ČISTO MORJE. V hiši na vogalu pa je sedaj prašiček, katerega včasih slišim kako tam šnjofa in kruli-simpatičen.(res ni hec) Lepo se imejte.
Večo Isolano |  12 .10. 2017 ob  13: 53
-1
@Joži: Zato ker tam je sedaj znana plaža za pse v Šan Pjeru. Da to ni res. Pes (po slovensko ps-tiho) ima ime, mi pa ne. Teh psov je bilo malo preveč tam. Vsak daqn na desetine. Spominjam se, ko sem se kot mičken tam kopal, je vsakič pri tisti hiši na vogalu ŠanPjera lajal neki nemški ovčar. Takrat v 60, 70 letih ni bilo psov v Izoli lepi, razren tega. Potem so prišli Slovenci...
bruno |  12 .10. 2017 ob  13: 49
@ Riba | danes ob 12:51 , se strinjam popolnoma, če pa bi MOK vložila pol tolko v Žusterno (mislim na bazen-e, plažo, ne na objekt in kontejnere, ki jih je sedaj postavil) pa bi bilo zagotovo Žusterna na 1 mestu.
Riba |  12 .10. 2017 ob  12: 51
Žusterna je zakon!!!
Joži |  12 .10. 2017 ob  12: 35
Naj naj kopališče je ŠANPJERO V IZOLI, super.
Honduras |  12 .10. 2017 ob  12: 10
Ta kopališča so v Istri.
Xxxx |  12 .10. 2017 ob  11: 57
-2
Slo se najraje kopamo v lastnem D...U.
12345 |  12 .10. 2017 ob  11: 44
-1
...čudno da Popolandija ni na seznamu...aja kdo bi se sploh kopal v nafti...