NA OBALO PRIHAJAJO NOVI TUJI ŠTUDENTI: Tako se nanje pripravljajo na Univerzi

Koper

Včeraj je Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju s Sektorjem za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost in Mednarodno pisarno UP FAMNIT organiziral usposabljanje za tutorje, ki bodo v februarju naslednje leto pomagali novim tujim študentom ob njihovem prihodu na UP v okviru mednarodne izmenjave Erasmus. V obliki interaktivne delavnice so osvetlili težave, s katerimi se v začetku srečujejo tuji študenti. Svojo izkušnjo sta predstavila Dušan Vondraček in Đorđe Mitrović, ki na UP študirata že drugo leto.

Na Univerzi na Primorskem bodo sprejeli 70 tujih študentov, ki na izmenjavo prihajajo iz kar 15 držav EU, pa tudi iz Kazahstana, Rusije, Japonske, Avstralije, Bosne in Hercegovine, Srbije ter Nove Zelandije. Njihov prihod in bivanje na Obali bodo olajšali in obenem popestrili prav tutorji študenti in tutorji učitelji, s katerimi so včeraj uporabne informacije in nasvete delili doc. dr. Marijana Sikošek, koordinatorica tutorjev učiteljev na UP, Tatjana Mikelić Goja, vodja Sektorja za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost, Aleš Oven iz Mednarodne pisarne UP FAMNIT in tuja študenta. 

Ugotovili so, da je tujim študentom najbolj dobrodošla pomoč pri ureditvi potrebne dokumentacije, nato pa integracija v študij in socialno okolje.

Deli novico: