NA OBALNI CESTI DANES AKCIJA VARNO NA KOLO: Kaj načrtujejo izolski policisti in redarji?

Izola

Izolski policisti in občinski redarji bodo danes med 9. in 12. uro na obalni cesti pri nadvozu Ruda kolesarjem svetovali o varni udeležbi v prometu. Kot ugotavljajo na izolski občini, se je od zaprtje obalne ceste za motoriziran promet število kolesarjev na tem območju močno povečalo.

Z današnjo akcijo, ki sodi v okvir širše, vseslovenske akcije Kolesarji, bo izolska policijska postaja v sodelovanju z občinskim redarstvom ter izolskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu izvedla tradicionalno izolsko preventivno akcijo Varno na kolo. Z njo bodo opozorili na pomen varne udeležbe kolesarjev v cestnem prometu, so zapisali na izolski občini.

Od zaprtja obalne ceste se je število kolesarjev na tem območju močno povečalo. Za večjo varnost vseh udeležencev so na delu obalne ceste od meje z Mestno občino Koper do krožišča pri Avtokampu Jadranka konec lanskega leta namestili javno razsvetljavo. Na odseku od nadvoza Ruda do krožišča pri avtokampu pa so uredili kolesarsko pot, ki je z robnikom ločena od vozišča.

Policisti in občinski redarji bodo danes najmlajšim kolesarjem podelili nekaj obvezne kolesarske opreme, med drugim otroške čelade, odsevnike, odsevne trakove, ključavnice, zvonce in svetilke, so še navedli na Občini Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija