NA OBALI OKUŽENIH 64 ŠOLARJEV IN VRTČEVSKIH OTROK: V karanteni je že vsega skupaj 7353 učencev

Koper

V vzgoji in izobraževanju je po podatkih Sledilnika za covid-19 z novim koronavirusom aktivno okuženih 390 učencev in 181 učiteljev. V karanteni je skupno 7353 učencev v 348 oddelkih, od tega se 173 oddelkov šola na daljavo. V Obalno-kraški regiji beležijo okužbe v šestih vrtcih, na štirih srednjih šolah in devetih osnovnih šolah.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 imajo največ okužb v Obalno-kraški regiji na Srednji tehniški šoli Koper (15), sledi OŠ Koper (10), OŠ Dante Alighieri Izola (6), Srednja šola Izola (4), Vrtec La Coccinella Lucija (4), Vrtec Semedela Markovec (3), Vrtec Semedela Rozmanova (3), Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož (3), OŠ Dragomirja Benčiča - Brkina Hrpelje (3), Vrtec La Coccinella Sečovlje (3), OŠ Ivana Babiča - Jagra Marezige (2), Srednja šola Pietro Coppo Izola (2), Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran (1), OŠ Antona Ukmarja Koper (1), OŠ Elvire Vatovec Prade (1), OŠ Livade (1), OŠ dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini (1), Vrtec Delfino Blu Ankaran (1), Vrtec Delfino Blu Koper (1).

Po podatkih za celotno Slovenijo je 229 aktivnih okužb je potrjenih med osnovnošolci. V osnovnih šolah je okuženih tudi 82 zaposlenih. V karanteni je 4679 učencev in 220 oddelkov, od tega se na daljavo šola 107 oddelkov.

V vseh slovenskih srednjih šolah je okuženih 118 učencev in 23 zaposlenih. Karantena je odrejena 2155 učencem in 84 oddelkom, od tega se jih 40 šola na daljavo.

Aktivno je okuženih tudi 19 otrok in 51 zaposlenih v vrtcih. V karanteni je 463 otrok, prav tako 31 oddelkov.

V osnovnih šolah s prilagojenim programom je aktivno okuženih pet učencev in sedem zaposlenih. Karantena je odrejena 44 učencem in 10 oddelkom, od tega se jih polovica šola na daljavo.

Okužbo so potrdili tudi pri 12 učencih v glasbenih šolah in 10 zaposlenih.

V dijaških domovih je okuženih šest srednješolcev in noben zaposleni, v zavodih pa je okuženih osem zaposlenih in en učenec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Menebriga |  15 .09. 2021 ob  19: 05
@Lili, zaradi takih nezaupljivih ljudi smo danes tam kjer smo. Verjamete vsemu in vsakomur le stroki ne. Pametujete ob kavicah, v fitnesih, skratka kjer imate čas in prostor za neplodne razprave in dokazovanje lastnega ega. To je bistvo vsega problema v Slo. Upam, da premoreš toliko znanja angleščine, da si lahko prebereš tuje zaupanja vredne medicinske članke in raziskave, vezane na cepiva (ne le tista proti Covidu). Naj ti možgane presvetli ugotovitev, da so, gledano skozi zgodovino, zgolj cepiva reševala tako otroke kot odrasle v dosedanjih svetovnih eoidemijah.
Lili |  14 .09. 2021 ob  16: 08
@Menebriga
Preberi in se zamisli, prej kot daješ brezvezna mnenja!
Ne povejo pa, da je cepivo (če to sploh je) šele v 3.fazi klinične raziskave, ki se bo končala leta 2023 ali 2024, da vsi ki se cepijo podpišejo da se strinjajo, da so udeleženci klinične raziskave, katere predosti oz.tveganja niso znani! Kaj smo normalni? In to vejo zdravniki, vendar so tiho, ker se bojijo!
Menebriga |  14 .09. 2021 ob  15: 05
Pa naj se že enkrat sprejme zakon o obveznem cepljenju, da bo bodo tako starši kot učitelji, vzgojitelji, pedagogi, psihologi in vsi drugi -ogi živeli bolj v miru. Saj menda vsi ves čas na glas ob vsaki priliki poudarjajo, kako so otroci ubogi, ker se morajo šolati od doma, nimajo družbe vrstnikov, so depresivni ipd. Dragi starši, v imenu ljubezni do svojih otrok, dajte, naredite to zanje - in se cepite.