NA MELODIJAH MORJA IN SONCA BO TEKMOVALO 14 PESMI: Kdo so izbrani izvajalci? (FOTO)

Koper

V Serminu pri Kopru so danes predstavili izvajalce, ki bodo 8. julija nastopili na 42. festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu. Izžrebali so tudi vrstni red nastopajočih, prvi bo na vrsti Simon Vadnjal s skladbo Prizma. Na natečaj je prispelo 70 skladb, komisija jih je izbrala 14.

Občina Piran vztraja pri izvedbi Melodij morja in sonca, kljub temu, da je za njen proračun to velik zalogaj, je poudaril podžupan občine Piran Christian Poletti.

Letos bodo na festivalu predstavili 14 skladb, dve več kot je bil običaj v zadnjih letih, je povedal v. d. direktorja Avditorija Portorož Borut Bažec.

V skladu z današnjim žrebom bo prvi nastopil Simon Vadnjal s skladbo Prizma, 2. Saša Lešnjek - Tipi z jeepi, 3. Bomb Shell - Potujem, 4. Marijan Novina - Zgodba ribiča, 5. RiNa - Ko dan zaspi, 6. Žigan Krajnčan & Teo Collori - Jadra, 7. Stela Sofia - Sebe daj, 8. BosaZnova - Običajen par, 9. Alya Elouissi - Valovim, 10. BOOOM! - Portoroško sonce, 11. Annia - Na pol poti, 12. Boštjan Velkavrh - Za druge in zase, 13. Ani Frece & Hotel za srečo - Razvajenka, 14. Gregor Ravnik - Torek. Rezervi sta Radar - Narava in Kiki - Ubožec.

Najboljšim bodo podelili veliko nagrado in nagrade strokovne žirije; vse so denarno ovrednotene. V komisiji bo letos več predstavnikov radijskih postaj, povabili jih bodo do 15, po enega na postajo. Občinstvo v amfiteatru bo lahko glasovalo z mobilnimi telefoni s pomočjo QR kode. Glasovanje na daljavo bo potekalo deset minut po koncu nastopov.

Prireditev bosta vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn ob pomoči Iztoka Gustinčiča ter Tomaža Klepača. Izvajalce bo spremljal devetčlanski ansambel. Po koncu tekmovalnega dela, v času glasovanja, bodo Eva Boto, Lea Sirk, Slavko Ivanćič in Tulio Furlanič izvedli venček uspešnic, predvsem v spomin na preminula istrska glasbenika Danila Kocjančiča in Enza Hrovatina.

Organizatorji želijo, da bi bile Melodije morja in sonca najpomembnejši festival zabavne glasbe v Sloveniji in da bi zaznamoval ves teden. Priredili bodo dva predstavitvena večera, prvega v restavraciji Al mulin v Serminu, drugega v Portorožu, je povedal vodja festivalskega ansambla Tomi Purić.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  07 .06. 2023 ob  11: 26
Zgoraj omenjeni bi se lahko spomnili tudi preminulega Bogdana Gerka in uspešnic ansambla Primorskih fantov,...ampak...

GERK BOGDAN

V Izoli je bil koncert v počastitev v marcu prezgodaj preminulega pevca, ljudskega godca, bobnarja, humorista Tulia Frtacija, Bogdana Gerka iz ansambla Primorski fantje...večer je povezoval znani humorist Jaka Šraufciger...nastopali pa so mnogi ansambli, pevci s katerimi je veliko let sodeloval, zbori tudi iz zamejstva in jih opogumljal prav Bogdan...zelo lepa prireditev in s čustvi nabita Lonka, ki je bila zasedena do zadnjega mesta, saj so se prišli iz celotne Slovenije in še čez, se ga tudi na tak način spominjati...a hkrati povedati, da bodo njegove viže, najlepše pesmi in njegovo umetniško ustvarjanje, med nami živelo večno...še bomo prišli...