NA MEJNIH PREHODIH ŽE DOLGE ČAKALNE DOBE: Ne pozabite na to novost iz smeri Dragonje proti Sečovljam!

Piran

Tudi danes je močno povečan promet na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Na mejnih prehodih so daljše čakalne dobe tako pri vstopu kot pri izstopu iz države, ponekod morajo vozniki čakati tudi več kot dve uri. 

Na MP Dragonja se za izstop iz države čaka do ene ure, za vstop pa 1-2 uri. Tudi na MP Sečovlje se za vstop čaka 1-2 uri, za izstop pa približno pol ure. Na MP Starod bo za vstop treba čaka eno uro, za izstop pa več kot 2 uri. Tudi na MP Jelšane se za izstop čaka več kot 2 uri, za vstop pa pol ure (v času pisanja članka, op. a.).

Prometne spremembe na MP Jelšane in Sečovlje

Ne pozabite, da v avgustu pred mejnimi prehodi Jelšane in Sečovlje veljata spremenjena prometna režima. Cesta Ilirska Bistrica–MP Novokračine je dovoljena le za lokalni promet. V Ilirski Bistrici je ves tranzitni promet iz smeri Postojne proti Hrvaški usmerjen na glavno cesto proti MP Jelšane. Prav tako je ves promet iz MP Jelšane v smeri proti Ilirski Bistrici voden po glavni cesti. Več si lahko ogledate v spodnjem prikazu.

Promet do MP Jelšane in MP Novokračine, je po cesti R3-632 v smeri Ilirska Bistrica–Novokračine–Jelšane prepovedan, razen za lokalni promet. Prometna ureditev velja za čas povečanega turističnega prometa med Ilirsko Bistrico in MP Jelšane ter MP Novokračine. Znaki so postavljeni v mesecu avgustu za čas povečanega prometa med vikendi, in sicer od petka od 7. ure do ponedeljka do 15. ure. V preostalem času se znaki obrnejo ali prekrijejo, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Iz smeri Dragonje je zavijanje proti mejnemu prehodu Sečovlje dovoljeno samo za lokalni promet. Z namenom zagotavljanja večje pretočnosti prometa in višje stopnje prometne varnosti, se je izvedla ureditev priključka državne ceste R3-628, odsek 1427, ki se priključuje na državno cesto G2-111, in sicer sta bila izvedena ločena pasova za desne in leve zavijalce in prepoved zavijanja levo s priključka na MP Sečovlje, razen za lokalni promet.

Pred nami je tako prometno še en močno obremenjen vikend, kar je bilo sicer tudi pričakovati. Za prometno varnost zato skrbijo dodatni policisti. Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, so izmene policistov okrepljene tudi na mejnih prehodih.

Policisti voznikom svetujejo, naj še pred začetkom vožnje temeljito preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih. Priporočajo tudi uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in posledično tudi čakalne dobe. Potniki naj pred odhodom preverijo in pripravijo dokumente za prehajanje meja, izpolnijo spletne prijave za vstop v posamezne države, kot. npr. Enter Croatia, in pridobijo ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT, piše STA. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija