NA MEJNIH PREHOD ŽE OD JUTRA ČAKALNE DOBE: Na Primorki zaradi nesreče oviran promet

Slovenija

Po sobotni gneči na mejah s Hrvaško in Avstrijo je na enega prometno najbolj obremenjenih koncev tedna v poletju tudi danes pričakovati povečan promet predvsem na relacijah med slovensko južno in severno sosedo. Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem, v smeri proti Kopru, zaprt prehitevalni pas. Promet poteka po voznem in počasnem pasu. Nastal je krajši zastoj. Zastoj je nastal pred predorom Karavanke, občasno ga zaradi varnosti zapirajo. Čakalna doba do ene ure za vstop v državo je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Pri izstopi se čaka do pol ure.

Zastoji nastajajo tudi na glavni cesti med Izolo in Sečovljami ter med Koprom in Dragonjo.

Prometnoinformacijski center za državne ceste pričakuje povečan promet predvsem na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Kot je Darsov center navedel na svoji spletni strani, se v delu Nemčije, Nizozemske in Švice končujejo počitnice.

Na gnečo bi lahko vplival tudi poziv Avstrije iz tega tedna, naj se njeni državljani nujno vrnejo iz Hrvaške, saj so se številni na novo okuženi vrnili iz te države.

Ob prevešanju avgusta v drugo polovico pa bi se lahko z dopusta na Hrvaškem začelo vračati tudi več Slovencev. Prihodnji teden je glede na izjave vladnega govorca Jelka Kacina, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka in tudi notranjega ministra Aleša Hojsa zaradi večanja števila vnosov okužb s koronavirusom pričakovati zaostritev pogojev za prihod iz Hrvaške v Slovenijo. Med možnostmi je uvedba karantene po povratku v Slovenijo, ki bi jo lahko, kot je omenil Krek, odredili tudi le za osebe, stare med 15 in 34 ali 35 let.

VIDA MACURA IN NUŠA ROJS V KOPRU: Kaj sta punci ekstremno (za)kuhali? (VIDEO in FOTO)

Nuša slovensko Obalo zelo dobra pozna in zelo rada jo tudi večkrat obišče. Med drugim meni, da je zdravju prijazna morska atmosfera, še posebej v trenutnih epidemioloških razmerah, ko se soočamo s korona virusom, najbolj primerna lokacija za oddih. Nuša je Štajerka, s petjem se ukvarja že vrsto let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija