NA MEJAH ŠE VEDNO NIČ POSEBNEGA: Na Dragonji, Sečovljah in Jelšanah za vstop v Slovenijo občasno ura in pol

Slovenija

Promet na mejnih prehodih na območju Policijske uprave Koper je danes dopoldan potekal brez večjih čakalnih dob, nekoliko je bil povečan na vstopu v Republiko Slovenijo," so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Tudi v petek in soboto popoldan je bil nekoliko povečan promet na vstopu v državo, predvsem na mejnih prehodih Jelšane, Dragonja in Sečovlje, kjer je bilo občasno potrebno čakati do uro in pol.

"Ob tem lahko povemo, da je promet na naših mejnih prehodih, tako na vstopu kot tudi na izstopu, veliko manjši od prometa na primerljiv vikend v avgustu 2019 (na vstopu na mejnih prehodih Jelšane in Dragonja za približno 50 odstotkov manj prometa, na izstopu pa tudi do 70 odstotkov manj)," opisujejo na PU Koper. Na mejnem prehodu Jelšane je bilo včeraj na vstopu skoraj polovica potnikov Slovencev, na mejnem prehodu Dragonja pa so Slovenci predstavljali le približno 20-odstotni delež potnikov.

Na mejnih prehodih so delo policistov sicer organizirali v skladu s pričakovanimi spremenjenimi okoliščinami. Vse potnike kljub temu opozarjajo, da se mejna kontrola nekoliko podaljša zaradi doslednega preverjanja določb odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Upoštevati je seveda potrebno tudi omejitve, ki jih predstavlja cestna infrastruktura, pretočnost je namreč na cesti z enim prometnim pasom močno omejena.

Zato svetujejo, da potniki svojo pot načrtujejo in izvedejo dovolj zgodaj in ne čakajo na ponedeljek popoldne ali zvečer. Policisti nimajo diskrecijske pravice za odločitev glede postopkov za izdajo karantenske odločbe, ko so za to podani pogoji, zato bodo določbe izvrševali dosledno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .08. 2020 ob  11: 40
"hribi" imaš prav, gre za zavist in škodoželjnost !!!! sicer so vsi navadni ljudje že doma, tisti "na svojem" se bodo vrnili, ko jih bo volja....in če je največja skrb politikov, kdaj bo kolona pred mejnimi prehodi, smo res srečna država !!!!!!
hribi |  24 .08. 2020 ob  06: 51
Ali gre res za veliko skrb za rojake, ki dopustujejo na Hrvaškem ali pa za naslajanje kako ga bodo nadrsali, če se ne vrnejo do polnočijQuery11230041624019780657884_1598244401751?
solinar |  23 .08. 2020 ob  21: 40
Očitno naša vlada ne pozna Slovencev.