NA LUNO V SLOGU: Prada bo oblikovala obleke ameriških astronavtov

Svet

Astronavti ameriške vesoljske agencije Nasa se bodo na Luno po več kot pol stoletja vrnili v slogu. Kot so danes sporočili iz zasebnega podjetja Axiom, ki skrbi za razvoj oblek za astronavte, bo za oblikovanje oblek ameriških astronavtov v okviru misije Artemis III skrbela znamenita italijanska modna hiša Prada.

"Pradino znanje in izkušnje na področju surovin, proizvodnje in oblikovanja nam bodo omogočili uporabo naprednih tehnologij za zagotavljanje udobja astronavtov na luninem površju, pri čemer bomo upoštevali tudi tiste človeške dejavnike, ki so pri tradicionalnih vesoljskih oblekah tako potrebni in jih doslej ni bilo," je za spletno stran družbe Axiom Space dejal njen izvršni direktor Michael Suffredini.

In the first partnership between an Italian luxury fashion house and a commercial space company, Prada’s engineers are...

Posted by Prada on Srijeda, 4. oktobar 2023.

Nasina misija Artemis III, ki je načrtovana za leto 2025, bo prva misija s pristankom na Luni po decembru 1972, ko so površje Zemljinega edinega naravnega satelita dosegli astronavti v sklopu misije Apollo 17.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija