NA LISTI LE ENA KANDIDATKA: Marušiča bo, kot kaže, nasledila Kutnarjeva

Koper

Rok za vlaganje kandidatur za naslednika aktualnega rektorja Univerze na Primorskem Dragana Marušiča, ki ne more več kandidirati, se je iztekel. Primorska univerza je prejela vloge treh njenih članic, a prav vse so za kandidatko predlagale zdajšnjo dekanjo UP FAMNIT Klavdijo Kutnar.

Volilna komisija za izvedbo rednih volitev rektorja Univerze na Primorskem (UP) je na današnji seji pregledala pravočasno prispele popolne vloge kandidatur za rektorja in potrdila listo kandidatov za volitve rektorja Univerze na Primorskem.

Na naslov UP so prispele vloge treh članic (Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), Pedagoške fakultete in Inštituta Andrej Marušič), ki so za kandidatko za volitve rektorja predlagale redno profesorico dr. Klavdijo Kutnar, dekanjo UP FAMNIT, podprli pa so jo tudi senati Fakultete za humanistične študije, Fakultete za turistične študije – Turistica in Fakultete za vede o zdravju.

Skladno z rokovnikom bodo lahko upravičeni volivci (visokošolski učitelji, znanstveni delavci, asistenti z raziskovalnim nazivom in visokošolski sodelavci, študenti in drugi delavci) oddali svoj glas že na predčasnih volitvah 20. maja oziroma na rednih volitvah 23. maja, so zapisali na spletni strani univerze.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  29 .04. 2019 ob  14: 29
Samo izvolit jo bo treba prej. In ne bo edina kandidatka.