NA KRASU IMAJO NA DELU POŽIGALCA: Zgorel avto in škropilnica, na Obali požar v dveh oljčnikih

Kronika

Gasilci so imeli v zadnjih dneh kar nekaj dela zaradi požarov. V Ponikvah je zagorel avtomobil Peugeot 206 in traktorska škropilnica. V soboto so v naselju Plavje v koprski občini gasilci pogasili okoli 6000 kvadratnih metrov travnate površine v oljčnem nasadu, kjer je požar obenem poškodoval okoli 20 oljk. Med drugim je gorelo tudi v oljčnem nasadu pri Luciji.

Fotografija je simbolična.

Včeraj so policisti posredovali v Ponikvah na Krasu, kjer je zgorel osebni avtomobil znamke Pegueot 206. Prve ugotovitve kažejo, da je bil požar podtaknjen.

Prav tako v Ponikvah so policisti opravili ogled še enega požara v odprtem gospodarskem poslopju, kjer je neznanec podkuril pod traktorsko škropilnico. Poleg škropilnice so v požaru delno pogoreli še mulčer, leseno ostrešje in PVC mreža proti toči. Lastnik ima za okoli 3.000 evrov škode.

Z ognjem so se borili tudi gasilci na Obali – v Luciji in Plavjah

Pri Luciji je v soboto gorelo v nasadu oljk, ogenj, ki je zajel površino okoli 7000 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci.

V Plavjah pa je ob 11.34 ogenj ušel izpod nadzora in zajel oljčnik. Policisti so ugotovili, da je 64-letna Italijanka okoli 100 metrov pred mejnim prehodom Plavje kurila grmičevje, požar pa se je razširil na sosednjo parcelo, kjer je osmodil okoli 20 oljk in hruško. Nastalo je za 3.000 evrov škode. Kršiteljico bodo policisti prijavili inšpektoratu za varstvo pred naravnimi nesrečami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija