NA KITAJSKEM Z NOVIM UKREPOM NA ŠOLAH: Preizkušajo zapestnice za merjenje temperature

Svet

V okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa v več srednjih šolah v kitajski prestolnici Peking preizkušajo zapestnice, ki dijakom merijo telesno temperaturo. Povezane so z aplikacijo, ki obvesti šolo in starše, če imajo dijaki povišano telesno temperaturo.

Zapestnice kažejo telesno temperaturo v realnem času, podobne pa so pametnim zapestnicam, ki jih uporabljajo pri spremljanju športnih aktivnosti. Neimenovani učitelj je za časnik Beijing Daily povedal, da dijakom priporočajo, da zapestnico nosijo 24 ur dnevno, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Če ima dijak temperaturo višjo od 37,2 stopinje Celzija, aplikacija obvesti njegovega učitelja, ki nato ustrezno ukrepa.

Zadnje tedne so na Kitajskem odprli vrsto šol, ob tem da veljajo dodatni zdravstveni in varnostni ukrepi v času, ko se država počasi vrača v normalno življenje. V šolah učencem dnevno merijo telesno temperaturo, obvezne so zaščitne maske in socialno distanciranje.

Na javnih krajih so nameščene termične kamere, na večini krajev pa morajo ljudje pokazati aplikacijo, ki z zeleno, rdečo in rumeno barvo kaže na tveganje posameznika na okužbo z novim koronavirusom glede na njegovo zgodovino potovanj.

Minuli konec tedna so sicer v mestu Wuhan, kjer je novi koronavirus konec lanskega leta izbruhnil, zaznali nov grozd okužb. Potrdili so pet okužb v neki četrti. Mesto Shulan na severovzhodu države pa so v soboto znova zaprli, ko so potrdili 11 novih okužb. Gre za del države, ki meji na Rusijo in Severno Korejo. Danes so iz Kitajske poročali o 17 novih okužbah, od katerih jih je bilo deset lokalnega izvora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija