NA ISTEM ODSEKU PRIMORSKE AC SINOČI DVE NESREČI: Prevrnjen tovornjak in pogorelo vozilo (FOTO)

Kronika

Včeraj sta se na primorski avtocesti, med počivališčem Lom in izvozom Unec, zgodili dve prometni nesreči. V prvi se je tovorno vozilo prevrnilo na mimo vozeče osebno vozilo, v drugi pa sta trčila dva avtomobila, pri čemer je eden zagorel.

Ob 19.13 se je tovorno vozilo zaradi počene pnevmatike prevrnilo na bok na mimo vozeče osebno vozilo, iz polpriklopnika pa je padel tovor, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine in nudili pomoč cestnem podjetju ter policiji. Zaradi na pol prevrnjenega tovornega vozila, iz katerega je iztekalo pogonsko gorivo, so gasilci dalj časa vršili gasilsko stražo.

Po poročanju Policijske uprave Ljubljana, je voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil v smeri Kopra, zaradi počene pnevmatike izgubil oblast nad vozilo, zapeljal na prehitevalni pas in pri tem trčil v osebno vozilo. Nato je zapeljal še naprej na levo in prebil odbojno ograjo, priklopno vozilo pa se je pri tem prevrnilo. Osebno vozilo pa je ostalo ukleščeno pod levimi kolesi priklopnega vozila.

Ob 21.54 pa sta na istem odseku primorske avtoceste trčili še dve osebni vozili, pri čemer je eno vozilo zagorelo. Ponovno so posredovali Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, pogasili goreče osebno vozilo, posuli iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulator. Vozilo, ki je gorelo je uničeno.

V obeh nesrečah poškodovanih k sreči ni bilo, še poroča uprava.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija