NA INTERNETU ŽALIL ISLAM: Dobil več kot 10 let zaporne kazni

Kronika

Malezijca so obsodili na več kot deset let zapora, ker je na družbenem omrežju Facebook žalil islam in preroka Mohameda. Tri druge osebe pa so obtožili žaljenja islama na spletu, je danes sporočila tamkajšnja policija.

To naj bi bila najhujša tovrstna izrečena kazen v tej večinsko muslimanski državi, poročajo tuje tiskovne agencije. Moški je pred sodiščem priznal krivdo v vseh 10 točkah obtožnice glede zlorabe družbenih omrežij, je sporočila policija. 

Drugi uporabnik družbenih omrežij je prav tako priznal krivdo, sodišče pa bo kazen izreklo v ponedeljek. Še dve osebi pa sta krivdo zanikali. Vse štiri so obtožili v okviru zakonodaje proti rasni nestrpnosti in zlorabi komunikacijskih omrežij

Policija je ob tem objavila nasvet, da naj se državljani na spletu izogibajo objavljanju ali deljenju vsebin, ki bi lahko užalile pripadnike različnih ras in verskih skupnosti ali povzročale rasno ali versko nestrpnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  10 .03. 2019 ob  12: 34
@Jacksson, Biblija in Koran sta zate primera ideologije strpnosti?
Jacksson |  10 .03. 2019 ob  09: 24
Draga moja ljubeča, strpna človekoljubna in napredna zgodovinarja td in erazem: tudi pri nas, v teh krajih, bi tudi dandanes z veseljem sežigali in utapljali čarovnice, razčetverjali neposlušne tlačane oziroma delavce, ki si drznejo želeti spodobno plačilo za opravljeno delo in kar je podobnega. Edina ovira je, da ne moremo tako hitro pripravljati drv. In kdo bo dobil 4 konje naenkrat, to stane.
Erazem |  10 .03. 2019 ob  08: 05
Dragi TD, oni niso. Oni so na polovici drugega tisočletja.
td |  09 .03. 2019 ob  20: 35
Tam doli jo je še dobro odnesel, pogosto konča s smrtno kaznijo. Grozljivo in smo začetku tretjega tisočletja.