NA HRVAŠKEM ZADROGIRALI AVSTRIJSKEGA TURISTA: Z razbito steklenico napadel svojega prijatelja, nato porezal še sebe

Kronika

Avstrijski mediji poročajo, da je 20-letni turist iz Avstrije po bizarnem incidentu končal na intenzivni negi na Hrvaškem. Mladenič je iz avstrijskega mesta Kirchdorf an der Krems v Zgornji Avstriji, poletje pa je preživel v Zadru.

Fotografija je simbolična.

Po poročanju avstrijskega zunanjega ministrstva, ki ga navajajo mediji, se je incident zgodil med zabavo na dalmatinski obali, kjer je bil 20-letnik na počitnicah s prijatelji. Mladeniču so med zabavo povedali, da so mu v kozarec nalili amfetamin. Ta je nato v zadrogiranem stanju napadel svojega 19-letnega prijatelja z razbito steklenico piva. Po tem se je 20-letnik zabodel v vrat, ta vzgib je bil najverjetneje posledica duševne motnje, ki jo sprožila droga, ugibajo mediji.

Preiskava še poteka

Hudo poškodovanega mladeniča so prepeljali na oddelek za intenzivno nego, kjer se je vmes prebudil iz globokega spanca. Njegovega prijatelja, ki ga je napadel, so medtem že odpustili iz bolnišnice.

Preiskava lokalnih oblasti je v teku, je potrdil predstavnik zunanjega ministrstva na Dunaju. Avstrijsko veleposlaništvo je v stiku z vsemi avstrijskimi državljani, ki so kakorkoli povezani z dogodkom in z njihovimi družinami, poroča indexhr. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija