NA HRVAŠKEM VEDNO VEČ OKUŽB: Nove primere med drugim potrdili v Istri in nekaterih turističnih krajih

Svet

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 85 novih okužb z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Največ, 39 okužb, so potrdili v Zagrebu in v osiješko-baranjski županiji, kjer je 29 na novo okuženih. Še en primer so v zadnjem dnevu potrdil v Istri, dve okužbi pa tudi na otoku Krk.

"V zadnjih 24 urah je zabeleženih 85 novih primerov okužbe s sars-cov-2, število trenutno obolelih oziroma aktivnih primerov je na Hrvaškem trenutno 368," so po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočili iz štaba. V samoizolaciji je trenutno na Hrvaškem 2363 ljudi, skupaj pa so jih doslej testirali 76.624, od tega 1187 v zadnjih 24 urah.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi primer, so skupno zabeležili 2624 okužb z novim koronavirusom. Za covidom-19 je umrlo 107 ljudi, 2125 jih je ozdravelo.

V Zagrebu so v zadnjih 24 urah ob 399 izvedenih testih potrdili 39 novih okužb. Trenutno je v hrvaški prestolnici 138 aktivno okuženih, je sporočil zagrebški štab civilne zaščite. 16 na novo okuženih naj bi se okužilo v nočnih klubih, dva pa v telovadnici, je pojasnila namestnica štaba civilne zaščite Sandra Šikić. V Zagrebu je sicer trenutno 838 ljudi v samoizolaciji.

V Istri so danes potrdili eno novo okužbo z novim koronavirusom. Gre za osebo, ki je prispela iz Švedske in je bila od srede v samoizolaciji, saj je bila v stiku z osebo, pri kateri so okužbo potrdili pred dvema dnevoma, je po poročanju Hine sporočil štab za civilno zaščito istrske županije. Obe okuženi osebi sta hospitalizirani v bolnišnici v Pulju.

Po poročanju Novega lista so dve okužbi potrdili na otoku Krk, in sicer eno v mestu Klimno v občini Dobrinj, drugo pa v Baški. V izolaciji je sedem oseb, ki so bile v stiku z okuženima.

Iz zadarske županije medtem poročajo, da danes niso zabeležili novih okužb, v samoizolaciji pa je 221 ljudi. V petek so ob 86 izvedenih testih potrdili eno okužbo, od začetka epidemije pa so v zadarski županiji potrdili 96 okužb, od tega pet pri tujih državljanih.

Na območju splitsko-dalmatinske županije so potrdili sedem novih okužb, je po poročanju Hine sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Izvedli so 136 testov. Štirje okuženi so iz Splita, po eden pa iz Otoka, Makarske in Solin. V osiješko-baranjski županiji so potrdili 29 novih okužb, od tega 23 v Đakovu, izvedli pa so 246 testiranj, poroča Hina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  28 .06. 2020 ob  11: 47
Hrvaška je še vedno varna. Vsaj toliko časa še dokler ne mine turistična sezona.