NA HRVAŠKEM USTAVILI CISTERNO Z MIGRANTI, NAMENJENIMI V SLOVENIJO: Voznik jih je prijavil kot krmo (FOTO)

Kronika

Hrvaški policisti so na mejnem prehodu Bajakovo s Srbijo v sredo ustavili cisterno s srbsko registracijo, v kateri so našli devet državljanov Afganistana, ki so bili skriti v tovornem delu vozila, je sporočila hrvaška policija. Kot so poudarili, je bilo zdravstveno stanje devetih ilegalnih migrantov dobro.

Voznik tovornega vozila je bil 41-letni državljan Srbije, ki je prijavil tranzit krme skozi Hrvaško proti Sloveniji. V notranjosti cisterne pa so našli devet moških iz Afganistana, starih med 19 in 23 let. Moški niso kazali zdravstvenih težav, so zapisali na spletni strani policijske uprave s sedežem v Vukovarju.

Objavili so tudi fotografije notranjosti tovornega prostora cisterne. Videti je do polovice zapolnjen tovorni prostor s krmo, na njej pa sedijo migranti. Kot so poudarili, bodo med kriminalistično preiskavo ugotovili vse okoliščine poskusa izogibanja mejni kontroli.

Slovenski policisti so že v soboto na mejnem prehodu Gruškovje v dveh cisternah za prevoz živil s srbskimi registrskimi oznakami odkrili 22 oseb, ki so se skušale izogniti mejni kontroli. Državljani Bangladeša, Indije, Turčije in Sirije so bili po navedbah policijske uprave Maribor vidno izčrpani, obstajala je tudi velika verjetnost, da bi se zadušili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija