NA HRVAŠKEM PRVI SPLETNI PORTAL ZA HOMOSEKSUALNE TURISTE: "To so gostje, ki jim denar ni problem"

Svet

Na Hrvaškem je začel delovati prvi spletni portal za homoseksualne turiste, na katerem ponujajo informacije o namestitvah, restavracijah, barih, klubih, dogodkih in drugi ponudbi, ki bi jih lahko zanimala. Avtorica projekta Iva Piglić Lazić z Reke je idejo povezala tudi s študijem na fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Na spletni strani gaytravelcroatia.net je mogoče izvedeti podrobnosti o nekaterih turističnih krajih na Hrvaškem, ki ponujajo namestitve in plaže za geje, kot tudi o lokalnih turističnih vodnikih v Zagrebu, Splitu in Zadru. Priporočajo različne restavracije in klube ter omogočajo pripravo individualiziranih turističnih potovanj, kar lahko vključuje najem jaht, helikopterjev ali določenih avtomobilov, zasebne koncerte, in celo podrobnosti, kot so vrsta vode v hladilniku ali blagovna znamka posteljnine.

Načrtujejo tudi ponudbo lepotnih salonov in klinik za estetsko medicino ter vsega tistega, kar osrečuje gejevsko populacijo, je povedala Piglić Lazićeva za današnji Jutarnji list. Kot je poudarila, na spletni strani ne bo nobenih seksualnih vsebin.

Izpostavlja, da so homoseksualni turisti večinoma gostje, ki jim denar ni problem. Ker praviloma nimajo otrok, lahko potujejo celo leto. Omenja, da je vrednost letne svetovne turistične industrije, ki je usmerjena na gejevsko populacijo, približno 150 milijard ameriških dolarjev. Ocenjuje, da Hrvaško letno obišče približno 300.000 istospolno usmerjenih gostov, večinoma moških, ki jim je spletna stran predvsem tudi namenjena. Avtorica portala verjame, da je sovraštvo do homoseksualcev na Hrvaškem stvar preteklosti in da ni več veliko homofobov.

Piglić Lazićeva se, kot je povedala za hrvaške medije, s temo gejevskega turizma na Hrvaškem znanstveno ukvarja tudi na oddelku za kulturologijo na FDV v Ljubljani. Povedala je, da je informacije za spletno stran zbirala tri leta, pri čemer je opravila raziskave gejevske scene.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  19 .06. 2019 ob  11: 31
Jaz samo upam, da bo moje sodržavljane srečala pamet in, da skupaj bojkotiramo Hrvaško, ker samo tako bodo ugotovili naši sosedje, kdo so najpomembnejši turisti za njih. Kakšne neumnosti piše ta novinar. Gejevski turizem je samo niša v hrvaškem turizmu in ta stereotip, da so vsi geji bogati je taka neumnost. da ji ni para. Sploh pa je težko določiti kateri turist je gej, ker to ne vpišejo v nobeno prijavo.