NA HRVAŠKEM NE MINE DAN BREZ TRAGEDIJE NA MORJU? Potapljač umrl pred sinovimi očmi

Kronika

S Hrvaške prihajajo vesti o kar treh tragičnih nesrečah. Splitska policija je objavila podrobnosti o pomorskih nesrečah, ki so se v ponedeljek zgodile v Splitsko-dalmatinski županiji. O nesreči s smrtnim izidom pa poroča tudi dubrovniška policija. Ena oseba je umrla, druga pa je bila ranjena v pomorski nesreči na območju Korčule, na južni strani otoka proti Lastovu.

Fotografije so simbolične.

Tragična nesreča, o kateri smo sicer že poročali, se je zgodila predvčerajšnjim. Okoli 16. ure se je v Marini smrtno ponesrečila nemška državljanka. Med upravljanjem vodnega skuterja je trčila v jadrnico. V nesreči sta bili poškodovani tudi njeni dve mladoletni hčeri. 16-letnica je utrpela hude telesne poškodbe in je v kritičnem stanju na respiratorju, mlajša je lažje poškodovana. Vzrok trčenja bi lahko bil morebitni srčni infarkt oz. možganska kap matere, poroča 24sata.  

Okoli 17.30 se je na območju Hvara na odprtem morju vzhodno od rta Jerolim in zahodno od otoka Pokoji zgodila pomorska nesreča, v kateri je vodni skuter, ki ga je vozila 27-letna Francozinja, zaradi neprilagojene hitrosti zadel drug, ustavljen skuter. Posledično se je 26-letna potnica na ustavljenem skuterju težje poškodovala. Po tem, ko so ji na Hvaru nudili nujno medicinsko pomoč, so jo prepeljali v splitski klinični center, kjer so jo tudi zadržali. Zoper 27-letno francozinjo bo po navedbah policije vložena kazenska ovadba.

V okolici Dubrovnika pa se je tragedija zgodila med potapljanjem. Poročilo o nesreči pa so tamkajšnji policisti prejeli včeraj okoli 18. ure, podrobnosti nesreče policija sicer z javnostjo še ni delila. Znano je le, da je francoski državljan, rojen leta 1975, med potapljanjem utrpel smrtne poškodbe. Njegovega sina pa so prepeljali v klinični center v Splitu. 

Priča, ki je bila v pristanišču, ko so pripeljali žrtve, je povedala, da so pokojnika poskušali oživiti eno uro, njegov sin pa je vse to nemočno opazoval, piše Jutarnji list. 

"Tam sem se včasih tudi sam potapljal," je povedal očividec tragičnega oživljanja. "Gre za špiljo z dvema vhodoma, kjer se lahko potapljaš na dah ali s kisikovo bombo. Moški, ki so ga oživljali, je imel na obrazu več hematomov. Predvidevam, da se je v zaprtem prostoru udaril, nakar ga je zajela panika," je še dodal očividec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija