NA HRVAŠKEM LJUDJE NA NOGAH ZARADI BRUTALNEGA PRETEPA: To je razlog, zakaj sta se 19-letnik in mladoletnik spravila na sovrstnika (VIDEO)

Kronika

Hrvaško pretresa posnetek brutalnega napada na mladeniča, ki je v nedeljo zaokrožil po socialnih omrežjih. Dvojica napadalcev, med katerima je eden celo mladoleten, bo kazensko ovadena tudi zaradi zlorabe prepovedanih drog in izsiljevanja, je danes sporočila policija.

"Policisti so zaključili kriminalistično preiskavo dveh oseb, 19-letnika in mladoletne osebe. Ugotovljeno je bilo, da obstajajo razlogi za sum, da sta 22. avgusta 2020 na območju naselja Kaštel Štafilić s ciljem pridobitve protipravne premoženjske koristi od 19-letnika zahtevala, da jima prinese 2000 hrvaških kun. Med incidentom sta ga fizično napadla in ga tepla tako po telesu kot po glavi. Poleg tega je 19-letnik, da bi poravnal domnevni dolg, 23. avgusta 2020 osumljenemu mladoletniku predal motor, ki mu ga je ta vrnil z izjavo, da nima več dolgov. Napadeni 19-letnik po dogodku ni poiskal zdravniške pomoči," je policijsko poročilo povzel portal Index.hr.

Preiskava je razkrila, da so osumljenci napadenemu 19-letniku večkrat prodali prepovedano drogo marihuano.

"Obstaja sum, da sta 19-letnik in mladoletnik dosegla značilnosti kaznivih dejanj izsiljevanja ter nedovoljene proizvodnje in prometa z mamili. Kriminalistična preiskava se nadaljuje," je še sporočila policija.

So si dolg izmislili?

"Danes sem dobro. Pogovoril sem se s policisti. Boljše sem," je za Slobodno Dalmacijo danes povedal napadeni 19-letnik in razkril, zakaj je prišlo do napada.

"Na praznik Marijinega vnebovzetja bi moral iti z njimi v Sinj, a nisem imel denarja. Rekli so mi, da naj ne skrbim, da mi bodo plačali oni. Častili so me in pri tem je ostalo. Niso govorili o denarju, do nekaj dni nazaj, ko so se spomnili, da sem jim dolžan 2000 kun. In potem se je včeraj zgodilo, kar se je zgodilo," je opisal okoliščine napada.

Videoposnetek, ki je kot blisk zaokrožil po družbenih omrežjih in pretresel hrvaško javnost, je nastal 22. avgusta. Prikazuje skupino mladeničev, ki se spravljajo na sovrstnika. Pretepata ga sicer dva izmed njih, ostali pa spremljajo in snemajo dogajanje. Razlog za nasilje naj bi bil izterjava denarnega dolga.

Po vprašanju, kdaj bo vrnil denar, pade prva klofuta, sledijo še udarci s kolenom in pestmi, brce z nogami ... Od mladeniča zahtevajo 2000 kun oziroma 265 evrov, za povračilo mu dajo dva dni. Eden izmed pretepačev naj bi bil član boks kluba Leonid iz Starega Kaštela, a naj bi ga takoj po incidentu izključili.

Maltretiranje u Kaštelima

Objavil/a Split UŽIVO dne Nedelja, 30. avgust 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mihapiha |  31 .08. 2020 ob  20: 23
ti vseved pa ne znaš niti imena prepisat
vseved |  31 .08. 2020 ob  19: 56
o naš prepametni Danijel je spet udaril!
Danjel |  31 .08. 2020 ob  19: 38
-2
@Koper ;

Nakaži mi na paypal 20€, pa ti odgovorim.
Koper |  31 .08. 2020 ob  18: 08
Ti si pokvarjen že od rojstva?
Al se ti je kasneje kaj zgodilo?
Danjel |  31 .08. 2020 ob  16: 59
-7
na Hrvaškem se dogaja kot v Ameriki, še huje... Kaj je Hrvati, ni denarja? Prav vam je.