Na Googlu največ iskali Mandelo

Odklop

Upravljalec vodilnega spletnega iskalnika na svetu Google je objavil podatke o trendih na področju spletnega iskanja v letu 2013. Na globalni ravni je spletno iskanje minilo v znamenju pokojnega južnoafriškega borca proti apartheidu Nelsona Mandelo, med osebami iz Slovenije pa je prvo mesto zasedla pevka Alja Krušič.

Gre za tako imenovano lestvico najbolj priljubljenih, na katero so uvrščene teme iskanja z največjim povečanjem obsega iskanja glede na prejšnje obdobje, piše na Googlovi spletni strani.

Mandeli na globalni lestvici sledijo prav tako letos preminuli ameriški igralec Paul Walker, pametni mobilnik Iphone 5s, pokojni mladi kanadski igralec Cory Monteith in globalni spletni plesni fenomen Harlem Shake.

Najbolj vroča naprava je bil iPhone 5s

Najbolj vroč dogodek na globalni ravni je bil bostonski maraton, ki ga je letos tragično zaznamoval bombni napad. Najbolj vroča elektronska naprava je bil iPhone 5s, najbolj vroč film pa Jekleni mož.

V Sloveniji je bila na lestvici najbolj priljubljenih oseb na prvem mestu kot omenjeno mlada slovenska pevka Alja Krušič, zmagovalka šova talentov na POP TV.

Sledijo ji letos preminuli alpski smučar Boris Strel, prav tako letos preminuli televizijski voditelj Matjaž Tanko, sodelujoča v oddaji Ljubezen na deželi Iva Hočevar in premierka Alenka Bratušek.

Celotne lestvice najbolj pogostih iskanj in lestvice najbolj priljubljenih za svet ter za posamezne države, ki jih je spletni velikan objavil pod imenom Google Zeitgeist, so na voljo na spletnem naslovu google.com/zeitgeist.

Deli novico: