NA DRUGI DAN ODPRTJA INŠPEKTORJI GOSTINCEM ŽE DELIJO KAZNI: Objava razbesnela Facebook

Slovenija

Na družbenem omrežju Facebook se je kot požar razširila objava lastnice gostinskega lokala, ki je že na drugi dan odprtja, po dolgih mesecih zaprtja, "kasirala" kazen finančne uprave. Razlog pa ni bilo kršenje protikoronskih ukrepov in predpisov za preprečevanje širjenja epidemije, temveč nepravilna izdaja računa. Objava je razbesnela splet.

"Drugi dan odprti. Pride Furs v največji gužvi ter mi napiše kazen 3000 evrov, ker mu punca ni takoj ob kavi dostavila računa, ampak ga je želela iti naknadno za šank natisnit. Pa to ni več normalno. Po 7 mesecih zaprtosti mi pridejo drug dan pisat kazen. Pa to niso ljudje. To je šlo vse skupi že v k!!!" je na Facebooku napisala obupana gostinka.

Kot je razvidno iz nadaljnjega pojasnila gostinke, je inšpektor izdal kazen, ker mu je natakarica vzela denar za kavo, šele nato pa stopila do šanka, kjer je hotela natisniti še račun.

Njena objava je bila deljena že več kot 4000-krat, pod njo pa se je vsul plaz večinoma besnih komentarjev. Mnogi so se obregnili ob to, da inšpektor nima pravilno nameščene maske, zaradi česar bi ga bilo treba prijaviti na zdravstveno inšpekcijo.

Komentatorje primer še posebej jezi, ker je gostinstvo v epidemiji ena izmed najbolj prizadetih panog, gostinski lokali pa so bili večinoma zaprti že več kot pol leta. Ko so vendarle dočakali zeleno luč vlade za odprtje, pa jim "polena pod noge mečejo" inšpektorji. Se pa najdejo tudi takšni, ki "zagovarjajo" inšpektorja, češ da je natakarica res storila napako. 

Drugi dan odprti. Pride FURS v največji gužvi ter mi napise kazen 3000,00 € ker mu punca ni takoj ob kavi dostavila...

Objavil/a Nina Veternik dne Nedelja, 25. april 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  26 .04. 2021 ob  09: 47
Očitno je nekdo že bil v tem lokalu in ni prejel računa...inšpektor pa je prišel le potrdit prijavo kakšnega gosta, ki ni prejel računa. Inšpektorji preverjajo vedno...sem pa prepričan, da po navadi zaradi prijave pridejo udarit po žepu. Sam sem imel to izkušnjo, ko je padla prijava, da določene trgovine ne izdajajo računov...imel sem inšpektorja 2 ure pred trgovino, ki je čakal svojih pet minut. Več kot očitno, da ni bil na pravem naslovu...hahahaha
choco |  26 .04. 2021 ob  00: 08
13
Vprasanje kaksna je bila realna situacija...
Varianta 1: natakarica vzame denar, se obrne, da gre po racun in drobiz k blagajni in jo inspektor takoj ustavi in oglobi. Malo verjetno.
Varianta 2: natakarica vzame denar, vrne drobiz in se obrne, da "gre po racun", ko jo inspektor ustavi in oglobi. Sicer tudi malo verjetno, vendar mozen scenarij. Natakarji pa vemo, da to ni postena praksa. Ce ze gremo po racun pustimo gotovino pri stranki ali jo vzamemo in vrnemo drobiz skupaj z racunom!
Varianta 3: inspektor izrazi zeljo, da bi placal, natakarica mu pove ceno, vzame denar (morda vrne drobiz) in se obrne "po racun". V takem primeru je globa upravicena, saj bi natakarica dejansko pokasirala brez racuna in ne "odsla do sanka pokasirati". V guzvi se ne bi vec spomnila prinesti racun, saj bi imela polno drugega dela.
Pravilen pristop postenega gostinke bi bil, da bi inspektorju dejala "takoj vam prinesem racun", ko bi on izrazil zeljo placati.
Sedel je zraven sanka. V 20 sekundah bi lahko bila pri mizi z racunom.

Jebi ga. Je riskirala in se ni izslo. Sedaj je pa inspektor lump!
Vsakemu gostincu je jasno, da ta zgodba ne pije vode. Vemo kako se "neizdaja" racune. Tak pristop, da stranki pokasiras brez, je pac izredno neumen/naiven hkrati pa najlazji.
Obstajajo bolj "sofisticirane" metode.
Fritla |  25 .04. 2021 ob  19: 57
10
A je to neki film ?
Če je inšpektor tisti z očali, potem je tudi on kandidat za kazen, ker ne nosi pravilno maske.
Ona pa je probala v njenem malem utajit malo davka, kar je pri nas in še marsikje običajno.
Facebook pa se je razbesnel, da se je treslo do Zuckerbergove pisarne, a ne.