NA ČRNEM KALU USTAVILI 79-LETNIKA, KI JE PREVAŽAL MIGRANTE: Enega kar v prtljažniku

Kronika

Policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali tri ilegalne prehode državne meje. Na Črnem Kalu so namreč ustavili osebni avto, ki ga je vozil 79-letni državljan Slovenije. V vozilu sta bila dva državljana Pakistana, v prtljažniku pa še en državljan Bangladeša. Postopki še potekajo.

Fotografija je simbolična.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah sicer intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 101 klic. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij.

Pri Divači je nekdo vlomil v parkiran osebni avto. Lastnici je ukradel gotovino in bančno kartico iz prtljažnega dela vozila, zatem pa dvignil gotovino na bankomatu. V Srgaših je nekdo vlomil v gostinski objekt. Pregledal je notranjost lokala, zatem pa ukradel približno 50 škatlic cigaret različnih znamk.

Proti Luciji vozil pijan

Ob 20.38 je policijo poklical voznik in pojasnil, da na cesti od Strunjana proti Luciji močno vijuga vozilo. Policisti so ustavili 49-letnega voznika, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  10 .03. 2022 ob  13: 03
Ubogi naši upokojenci nimajo niti za plačati položnice in so prisiljeni v kriminalna dejanja.