NA CESTAH POLNO PLOČEVINE: Večkilometrski zastoji, na mejnih prehodih se najdlje čaka v Sečovljah in na Dragonji

Slovenija

Na cestah je povečan promet iz smeri Hrvaške proti Avstriji. Daljši zastoji so na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke in na štajerski avtocesti pred mejnim prehodom Šentilj. Na mejnih prehodih za vstop v državo so čakalne dobe, najdlje, več kot dve uri, se čaka v Sečovljah in na Dragonji, navaja prometnoinformacijski center.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre, pri čemer je za Kranjsko Goro možen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na štajerski avtocesti zastoj pred prehodom Šentilj proti Avstriji meri pet kilometrov.

Promet je zgoščen tudi na cesti Jelšane-Ilirska Bistrica, pred delovno zaporo pri Dolenjah pri Jelšanah, ter na hrvaški strani proti mejnim prehodom Sečovlje in Dragonja, smer Slovenija.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja, in sicer za vstop v državo več kot dve uri, pa tudi na prehodih Gruškovje (dve uri), Obrežje (ena do dve uri), Slovenska vas (do ene ure), Zavrč, Jelšane in Dobovec (do pol ure).

Do 22. ure velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 ton.

BONUS VIDEO: Fotograf, ki niza nagrade kot po tekočem traku

Prometnoinformacijski center zastoje pričakuje tudi v naslednjih urah. Pri tem opozarja, da predvsem v vzhodni polovici Slovenije dežuje. Prav zato posebej poziva k vožnji s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. V primeru slabše vidljivosti svetuje prižig luči.

BONUS VIDEO: Sprememba imena Lucija buri duhove

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .05. 2022 ob  20: 13
Bodo hrčki priznali mejo v piranskem zalivu?