NA BRITIH TOKRAT PREVLADOVALE ŽENSKE: Dua Lipa pobrala najbolj želeno nagrado (FOTO, VIDEO)

Svet

V londonski Areni O2 so v torek podelili britanske glasbene nagrade briti. Najbolj želeno nagrado za album leta je prejela Dua Lipa za Future Nostalgia, slavila je tudi med solo izvajalkami. Briti so bili v preteklosti deležni kritik zaradi prevelike naklonjenosti moškim ustvarjalcem, letos pa so v mešanih kategorijah slavile predvsem ženske.

Podelitev britov je bila tudi del poskusnega prirejanja dogodkov po koncu pandemije covida-19, zato je bilo na prizorišču prisotnih 4000 gledalcev. Britanska vlada s pilotnim programom raziskuje, kako bi dogodki v živo lahko potekali po koncu pandemije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Album leta je postal Future Nostalgia, z njim pa je Dua Lipa premagala kantavtorici Celeste in Arlo Parks ter raperja J Husa, ki je slavil med solo izvajalci. Sedaj 25-letna Dua Lipa je v preteklosti že osvojila tri brite.

Dua Lipa

"Ko sem nazadnje sprejemala to nagrado leta 2018, sem rekla, da si želim videti več žensk na teh odrih. Zelo sem ponosna, da se tri leta kasneje to dogaja. V veliko čast mi je, da sem del tega vala žensk v glasbi," je dejala Dua Lipa, ki je eno od letošnjih nagrad posvetila medicinski sestri Elizabeth Anionwu.

Po besedah glasbenice namreč obstaja velik razkorak med hvaležnostjo in spoštovanjem tistih, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi, saj ploskanje ni dovolj - potrebno jim je plačati za njihovo delo. Njene besede so po navedbah AFP požele stoječe ovacije, saj je bilo med občinstvom 2500 zaposlenih v kritični infrastrukturi.

Dua Lipa's 'Future Nostalgia' Wins The BRITs 2021 Mastercard Album of the Year Award

Dua Lipa is queen of The BRITs, winning Mastercard Album of the Year! ????

Objavil/a BRIT Awards dne Torek, 11. maj 2021

Večina glavnih nagrad na britih je šla letos v roke ženskim ustvarjalkam: Little Mix so kot prva ženska zasedba prejele nagrado za najboljšo britansko skupino, Arlo Parks so razglasili za najbolj obetavno novo izvajalko, najboljša mednarodna skupina pa je postala ameriška sestrska zasedba HAIM.

Taylor Swift je kot prva ženska prejela nagrado za globalno ikono. Po navedbah prirediteljev si kantavtorica nagrado za globalno ikono zasluži zaradi svojega vpliva na svetovno glasbeno sceno, glasbenega repertoarja in dosedanjih dosežkov.

Harry Styles je za Watermelon Sugar prejel nagrado za najboljši britanski singel, Billie Eilish nagrado najboljšo mednarodno izvajalko, The Weeknd pa za najboljšega mednarodnega izvajalca.

Med nastopajočimi so bili skupina Coldplay, raper Rag'n'Bone Man in Dua Lipa, še navaja AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija