NA BREŽIŠKI OSNOVNI ŠOLI V KARANTENI KAR 31 UČITELJEV: Na Obali najbolj na udaru Srednja šola Izola

Slovenija

V Osnovni šoli Brežice je od začetka šolskega leta v karanteni 31 strokovnih delavcev oz. približno tretjina učiteljev. Ti so bili na šolski konferenci zadnji dan počitnic v stiku z obolelo že cepljeno kolegico, ki je simptome pri sebi zaznala šele po sestanku, je pojasnila ravnateljica šole. Učitelji v karanteni nimajo bolezenskih znakov. Se pa z okužbami borijo tudi v vrtcih ter na osnovnih in srednjih šolah v Obalno-kraški regiji.

Ravnateljica Osnovne šole Brežice Marija Lubšina Novak je povedala, da učitelji karanteno, ki so jo začeli prvi dan pouka, zaključujejo v petek. Svojo odsotnost skušajo kolikor se da omiliti z delom od doma.

Od 99 šolskih strokovnih delavcev jih je sicer cepljenih in prebolelih skupaj 68, preostalih 31 necepljenih pa se redno testira, je dodala ravnateljica.

Sicer pa je v brežiški osnovni šoli v karanteni tudi oddelek z nekaj več kot 20 devetošolci. V karanteni so zaradi okužbe učenca, ki se je okužil doma. V karanteni so od 2. septembra, končali jo bodo v soboto. Učenci v karanteni ne kažejo posebnih bolezenskih znakov, je še pojasnila Lubšina Novakova.

Kakšno je stanje na šolah in v vrtcih Obalno-kraške regije?

Z okužbami se v začetku šolskega leta soočajo na 12 šolah. Največ okužb imajo po trenutnih podatkih Sledilnika za covid-19 na Srednji šoli Izola, in sicer 21. Na Gimnaziji, elektro in pomorski šoli Piran imajo pet okužb, na OŠ Dragomirja Benčiča - Brkina Hrpelje dve, na OŠ Koper eno okužbo, na OŠ Sečovlje tri in v podružnični šoli Sveti Peter eno. V enoti sečoveljskega vrtca so potrdili eno okužbo, na OŠ dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini prav tako eno, na Srednji tehniški šoli Koper tri, v Vrtcu Koper enota Ribica dve, v Vrtcu La Coccinella Piran eno in v njihovi matični enoti Lucija dve okužbi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija