Na avdicijo čakalo več kot tisoč kandidatov

Film

Za vlogo enega izmed tristo statistov, ki jih bodo potrebovali za snemanje evropske različice TV-serije Borgijcev, očitno veje ogromno zanimanje. Italijanski mediji tako poročajo o izredno dolgi kači kandidatov, ki se je včeraj vila na avdiciji v Trstu.

Il Piccolo tako poroča, da se je včeraj pred Kino hišo na trgu Duca degli Abruzzi  v Trstu zbralo več sto, če ne celo tisoč kandidatov, ki so ure in ure potrpežljivo čakali, da so se lahko potegovali za svojo vlogo v priljubljeni TV-seriji. Ali so v vrsti čakali zato, da bi se lahko ob koncu leta prepoznali na televiziji ali zato, ker bodo s snemanjem na lahek način zaslužili dober denar, italijanskim poročevalcem ni znano.

Avdicija za kandidate iz Slovenije bo potekala danes med 12.00 in 18.30 v Primorskem tehnološkem parku na mejnem prehodu v Šempetru pri Gorici. Glede na neverjetno zanimanje v Trstu, se lahko dolge kače kandidatov nadejamo tudi v Šempetru.

Spomnimo: Ustvarjalci evropske različice TV-serije Borgijci bodo na snemanju potrebovali okrog 300 statistov, ki bodo na goriški sceni odigrali različne vloge – vloge mimoidočih, plemstva ter duhovščine. Za kašne prizore točno bo šlo, je še skrivnost, saj ustvarjalci serije scenarija do TV-uprizoritve ne smejo izdati. Večina prizorov pa naj bi se snemala na goriškem gradu.

Snemanje bo potekalo od 28. do 30. januarja, deli serije, posneti v Gorici, pa se bodo na italijanski televiziji predvidoma predvajali ob koncu leta, na slovenske male zaslone bo serija prišla v letu 2015.  

Deli novico: