NA 34-LETNICO IZ ZASEDE PLANIL Z BEJZBOLSKIM KIJEM: Povod naj bi bilo ljubosumje in maščevanje

Kronika

Včeraj smo poročali o napadu na 34-letnico v Mariboru. S topim predmetom jo je okoli 13. ure pretepel moški, v zvezi z dogodkom je policija kasneje odvzela prostost 47-letnemu domačinu. Policija je bila včeraj v zvezi z incidentom skopa s podatki, je pa več podrobnosti 'izbrskal' dnevnik Večer. S Policijske uprave Maribor so danes sicer sporočili, da je 34-letnica zunaj smrtne nevarnosti. Osumljenega 47-letnika bodo predvidoma v soboto privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika. Sumijo ga storitve kaznivega dejanja poskusa umora, so sporočili s policije.

Po poročanju časnika je do napada prišlo ob Ljubljanski ulici na Taboru, kjer je okoli 13. ure 34-letnica sprehajala svojega psa. 47-letni moški naj bi jo čakal v zasedi, nato pa po pričevanju prisotnih nanjo planil z bejzbolskim kijem.

Ženska je pisanju Večera naj bi hude poškodbe utrpela predvsem po glavi, po prvih informacijah naj bi bila v življenjski nevarnosti.

V napad se je vpletel občan, ki je stekel k napadalcu in njegovi žrtvi ter pričel kričati. S tem je napadalca tudi pregnal s kraja dogodka, a ga je policija kmalu izsledila in mu odvzela prostost. Trenutno se nahaja v policijskem pridržanju.

Napadalec in žrtev sta se po besedah tiskovne predstavnice Policijske uprave (PU) Maribor poznala, v kakšnem razmerju sta bila, pa ni želela razkriti. Po neuradnih informacijah časnika naj napadalec 34-letnice že dalj časa ni pustil pri miru. Povod za napad je tako najverjetneje ljubosumje in maščevanje.

Danes so s PU Maribor sporočili, da je 34-letnica zunaj smrtne nevarnosti

Moški naj bi v četrtek okoli 13. ure huje pretepel 34-letnico in pobegnil s kraja dogodka. Policisti so mu kmalu po dogodku odvzeli prostost in o dogodku obvestili dežurno državno tožilko in dežurno preiskovalno sodnico. Gre za drugi poskus umora na območju Policijske uprave Maribor letos.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija