MUZEJSKA KAVARNA IŠČE NAJEMNIKA: Ponudba višjega ranga na obeh zunanjih vrtovih

Koper

Pokrajinski muzej Koper je objavil razpis za najem kavarne, ki naj bi začela obratovati prihodnjo pomlad.

"Muzejska vrtova kličeta po imenitni muzejski kavarni," zatrjuje direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri, ki je danes objavil razpis za izbiro najemnika tega novega gostinskega lokala.

Razpis predvideva ureditev kavarne na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v lapidariju kot v zgornjem vrtu. V primeru dežja bodo mize delno pokrite, kavarna pa bo delovala samostojno, tako znotraj kot zunaj rednega urnika muzeja.

Kavarna predvideva 25 miz, kar pomeni, da bo eden večjih gostinskih lokalov v mestu. Njena posebnost bo seveda dejstvo, da se nahaja v enem najlepših vrtov v Sloveniji. Obiskovalcem bo ponujala prijeten in intimen prostor za uživanje ob skodelici kave ali kozarcu prestižnega vina.

Razpis predvideva najem za nedoločen čas, izklicna mesečna najemnina za celoten prostor pa znaša 1100 evrov.

Kavarna naj bi svoja vrata odprla spomladi, saj bo moral muzej v lastni režiji opraviti še nekaj vzdrževalnih del, da bo kavarna lahko operativna. Tako bo najemnik odprl v najbolj primernem obdobju, ko se prične lepo vreme, v katerem je vrt najlepši.

"Lokacija bodoče kavarne je strateška, saj se bo z odprtjem velike garažne hiše pod Muzejskim trgom nahajala na glavni vstopni točki v mesto. Tako bo mimo kavarne šel, tako rekoč, vsak obiskovalec mesta. In verjamemo, da se bo v njej tudi z veseljem ustavil," je prepričan Juri, saj gre za enkratno priložnost za gostinca, ki želi v Kopru razviti ponudbo višjega ranga, še trdijo v muzeju ter upajo na čim več zanimanja s strani potencialnih najemnikov.

Razpis in vsa razpisna dokumentacija so na voljo preko te povezave.

Deli novico: