'MUKICI STA ŠLI V ZRAK': S policijskim helikopterjem so reševali kravi (VIDEO)

Kronika

Policijski helikopter je moral konec tedna na pomoč v gore in druge težko dostopne kraje poleteti kar osemkrat. Reševali so neprimerno opremljene planince, planince, ki so se poškodovali, pa tudi dve kravi.

V sobote dopoldne je helikopter skupaj z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije reševal dva neustrezno opremljena tujca, ki sta se odpravila na Mangart, pri sestopu pa obstala na delno zasneženem terenu. S planine Prevala so popoldne v zdravstveno ustanovo prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

V nedeljo je helikopter poletel na pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih. Nato je poletel na Skuto, kjer je pohodnica padla na zahtevni planinski poti, zvečer pa še v Tolmin, od koder sta bila zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljani dve osebi.

V petek popoldne so morali gorski reševalci posredovati v severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni, zvečer so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

Precej nenavadno reševanje pa je potekalo v petek zjutraj, ko so reševalci na planini Koren s pomočjo veterinarja in helikopterjem iz grape, v katero sta zašli, rešili dve kravi in ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno kravo sta lastnika uspela rešiti sama.

Reševanje krav

Mukice so šle v zrak. Dobesedno, ker so živahne izletnice v želji po turizmu popolnoma zatavale in jih je bilo treba rešit????️????????. V glavnem, sedaj so varno nazaj na Planini Koren in si verjetno že govorijo prigode????. #sos #pomoč

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Petek, 21. junij 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija