MRAKOVA IN MACAROLOVA JUTRI V BOJ ZA MEDALJE: Do brona ju loči le 9 točk, do srebra 13

Svet

Za jadranje je bil danes odličen dan na olimpijskem regatnem polju. Tina Mrak in Veronika Macarol sta v prvem današnjem plovu ugnali vse ključne tekmice in prijadrali skozi cilj na 2. mestu, v drugem plovu pa sta bili sedmi. Primorki bosta tako v jutrišnji regati za medalje napadli s 4. mesta in s 55 točkami. Od tretjega mesta in bronaste medalje ju trenutno loči le devet točk, do srebra pa 13.

Na vrhu lestvice razreda 470 so se danes karte nekoliko premešale. Medtem ko sta vodilni Britanki in branilki zlata iz Ria 2016 po napaki v prvem plovu, nato v drugem plovu odjadrali, kot znata, in ostali v vodstvu z 28 točkami, pa danes prav gotovo ni bil dan za poljsko posadko, ki je skupno izgubila močno pozicijo na drugem mestu in je sedaj 3. s 46 točkami. Francozinji sta si z dobrim jadranjem v drugem plovu prijadrali 2. mesto, obe pa sta izgubili precej točk prednosti pred našima jadralkama pred odločilno regato za medalje, ki šteje dvojno.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v prvem današnjem plovu ugnali vse ključne tekmice in prijadrali skozi cilj na 2. mestu, pri tem pa predvsem daleč zadaj pustili uvrščene pred njima v skupnih rezultatih. V drugem plovu sta nekoliko slabše začeli, a sta na tretji boji sprejeli pravo odločitev, izbrali svojo stran in pridobili kar štiri mesta. Primorki sta na zadnji stranici nato izgubili dve mesti in drugi današnji plov končali na 7. mestu, s tem pa po zaključku zadnjih dveh kvalifikacijskih plovov pridobili še eno mesto. Tako bosta v jutrišnji regati za medalje napadli s 4. mesta in s 55 točkami, z 9 točkami razlike do 3. in 13 točkami do 2. mesta.

Finalna regata razreda 470 bo jutri ob 8.33 po našem času.

Spomnimo, Tina Mrak in Veronika Macarol sta na letošnjih olimpijskih igrah prvi dan končali na 14. mestu, že naslednji dan jima je prinesel skok na 8. mesto in nato sta vztrajno napredovali vsak tekmovalni dan - po treh dneh sta bili 7., naslednji dan 5. in danes, po vseh petih kvalifikacijskih dneh in desetih plovih, pa zasedata 4. mesto, so sporočili z Jadralne zveze Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija