MOŽNOST TRAMONTANE! Ponoči na Obali neurja z močnejšimi nalivi in sunki vetra

Koper

V noči na sredo so na Obali in v njenem zaledju ob nevihtah možna krajevna neurja z močnejšimi nalivi in sunki vetra, napovedujejo meteorologi. Izključena ni niti kratkotrajna tramontana, kasneje pa bo po napovedih zapihala tudi okrepljena burja.

Predvsem v notranjosti Slovenije se je danes že nekoliko ohladilo, ob večinoma oblačnem vremenu pa se ponekod pojavljajo plohe in posamezne nevihte. Piha tudi veter iz vzhodnih smeri. Na Primorskem je bilo popoldne še pretežno jasno. Na Goriškem in v Vipavski dolini že piha burja, na Obali in v slovenski Istri pa še vedno ni prišlo do menjave zračne mase.

Ponoči nas bo dosegla nova hladna fronta in višinska motnja, ki bo Slovenijo prešla v sredo dopoldne. Že pred prehodom fronte se bodo že pojavljale padavine, sprva lahko tudi nevihte.

Na Obali in v njenem zaledju bo ozračje najbolj nestabilno, ponoči bodo tam možna tudi krajevna neurja z nalivi in močnejšimi sunki vetra. Nevihte bodo najverjetneje najprej nastale nad severnim Jadranom in Benečijo in se kasneje pomikale tudi proti obali Istre. "Previdnost pri vseh dejavnostih, ki so odvisne od vremena, predvsem na obalnem območju, zato ne bo odveč," so zapisali na agenciji za okolje.

V sredo zjutraj bo dež povsod ponehal, čez dan pa naj bi se bo delno razjasnilo. Dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija, na Primorskem pa se bo živo srebro povzpelo do 27 stopinj Celzija.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija