MOŠKI, KI JE POBEGNIL S SODIŠČA, V PRIPORU: Ko mu je postalo slabo drugič, se je namenil proti oknu (FOTO)

Kronika

Pred dnevni smo poročali o 22-letnem Črnogorcu, ki je pobegnil s koprskega sodišča, kjer so obravnavali primer tihotapljenja štirih iranskih prebežnikov. Te je pobegli skušal spraviti čez mejo, a so jih v Gračišču prestregli policisti in jih pripeljali pred preiskovalnega sodnika. Skozi okno sodnikove pisarne je Črnogorec skočil med begom, a kot poročajo Primorske novice, se je ta zanj hitro končal, saj so ga policisti s pomočjo občanov prijeli na Čevljarski ulici v središču Kopra.

Posel s prebežniki naj bi 22-letnemu črnogorskemu državljanu Selmanu Selmanoviću priskrbel zanenec. Njegova naloga naj bi bila, da v bližini Reke z avtomobilom znamke mazda pobere štiri prebežnike iz Irana, jih prepelje do meje, ki so jo prečkali peš, nato pa bi zopet prisedli k njemu v avto. A pri Gračišču so mazdo ustavili policisti, 22-letnega voznika pa odpeljali na koprsko sodišče.

Ko so tam zasliševali eno od dveh prič, naj bi Črnogorcu postalo slabo in je v spremstvu zapustil pisarno preiskovalnega sodnika, a se kmalu vrnil. Ko se je naslednjič izgovoril, da mu je slabo, se je iz prehodne pisarne napotil proti oknu. Da bo pobegnil, je opozoril sodni prevajalec, a je moški že odprl okno, ki je kake štiri metre nad tlemi in skočil, piše časnik.

Za 22-letnikom so stekli policisti in kriminalisti, ki so bili takrat na sodišču ter o dogodku obvestili še ostale policijske patrulje. Koprska policijska uprava je objavila fotografijo osumljenca, nato pa je eden od občanov poklical na 113 in povedal, da je ubežnika videl v koprskem središču. Policisti so ga aretirali na Čevljarski ulici. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  17 .12. 2018 ob  09: 52
Fantina trpi zaradi klavstrofobije,za laike strah pred zaprtimi prostori.Zenske se bojijo kobilic pajkov insektov,drugi javnega nastopanja,eni avtoceste...itd
Run Forest run!