MOPED JE V PORTOROŽU PREHITEVAL VOZILO, NATO PA JE 'POČILO': Kdo je bil kriv?

Kronika

Včeraj ob 12. uri se je v Portorožu zgodila prometna nesreča. Policisti so na kraju ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila iz Gažona peljal od Pirana proti Portorožu, tik za njim pa je vozil 38-letni mopedist iz Lucije. Med vožnjo je voznik osebnega avtomobila nekoliko zmanjšal hitrost, v tem trenutku pa ga je voznik mopeda pričel prehitevati. Ko je bil vzporedno z avtomobilom, je voznik avtomobila zavil v levo in trčil v mopedista, ki je padel in se lažje poškodoval. Vozniku avtomobila sledi plačilni nalog za nepravilen premik z vozilom.

Sicer pa so policisti Policijske uprave (PU) Koper v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 97 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda pa je bila ena intervencija.

Ob 1. uri ponoči so policisti v Bertokih ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,89 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog, plačilni nalog po Zakonu o nalezljivih boleznih in plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja. Odrejeno mu je bilo pridržanje.

Ilegalne migracije

Včeraj zjutraj so policisti pri Dolenjskem potoku obravnavali 12 državljanov Turčije, danes zjutraj pa pri Zabičah državljana Maroka. Vsi so vstopili v Slovenijo nelegalno, postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija