Monete zaenkrat ne bodo zaračunavali

Največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je pred kratkim prenovil pogoje uporabe za storitev mobilnega plačevanja Moneta. Novi pogoji odpirajo možnost zaračunavanja mesečne članarine, a v Telekomu pojasnjujejo, da bo uporaba storitve do nadaljnjega še vedno brezplačna.

Tako se bodo še naprej obračunavale le posamezne transakcije, za katere velja obstoječi cenik. Podrobnosti glede uvedbe članarine ne razkrivajo, pojasnili so le, da se bo "morebitna članarina obračunavala po ceniku, ki bo, skladno z zakonodajo, objavljen dva meseca pred uveljavitvijo sprememb".

Storitev Moneta omogoča brezgotovinsko plačevanje z mobilnim telefonom z zamikom plačila, pri čemer je Moneta kot plačilni instrument enakovreden bančni kartici; razlika je v tem, da gre namesto za plastično za virtualno kartico, ki je vezana na določeno mobilno številko in SIM-kartico, ki ju uporabniku izda mobilni operater.

"Zato razmišljamo, da bi tako, kot je v navadi pri ostalih plačilnih karticah z odloženim plačilom, uvedli članarino in opustili zaračunavanje posameznih transakcij; na ta način bi poenostavili obračun, ki bi bil za uporabnike bolj pregleden, družbi pa znižalo procesne stroške uporabe storitve," pojasnjuje v Telekomu.

Po podatkih Telekoma je v Sloveniji z Moneto mogoče plačati na približno 10.000 mestih. Storitev vsak mesec uporablja več kot 100.000 različnih uporabnikov.

Deli novico: