MODELI ITALIJANSKE IMPERFETTE: Lepotni ideali iz preteklosti niso več aktualni (FOTO, VIDEO)

Trendi

Italijanska manekenska agencija Imperfetta, ki jo je ustanovila Carlotta Giancane, se je hitro uveljavila kot pomemben akter v svetu mode, ki spreminja poglede na lepoto in raznolikost. Agencija je bila ustanovljena leta 2020 po projektu na Instagramu, ki je poudarjal običajne ženske z njihovimi lepotnimi nepopolnostmi. Giancane se je odločila ustanoviti agencijo, da bi ponudila priložnost tistim, ki se v družbi počutijo izločene zaradi svoje telesne oblike, starosti, rase ali zdravstvenih težav.

Imperfetta je prva manekenska agencija te vrste v Italiji, vendar po svetu obstajajo podobne, kot sta ameriška agencija We Speak in britanska agencija Zebedee. V Imperfetti sodelujejo modeli vseh starosti, postav in zdravstvenih stanj, med katerimi so tudi modeli z alopecijo, vitiligom, brazgotinami in drugimi lepotnimi 'nepopolnostmi'. Agencija je hitro pridobila priznanje v modnem svetu in sodeluje z nekaterimi največjimi imeni v industriji, kot so kozmetična znamka L'Oreal, modna hiša Gucci in oblikovalec Marco Rambaldi.

Imperfetta ponuja drugačen pogled na lepoto in je dokaz, da je raznolikost v modnem svetu mogoča in dobrodošla. Agencija je že našla prostor v svetovnih medijih, ki so poročali o uspehu Giancane in Imperfette. 

Imperfetta se osredotoča na sporočilo, da je vsaka oblika lepote dragocena in da moramo sprejeti raznolikost teles in lepotnih standardov. Z ustanovitvijo agencije se je Giancane zavezala, da bo spremenila pogled družbe na lepoto in izločenim dala priložnost, da izrazijo svojo edinstvenost v svetu mode. Imperfetta je tako postala navdih mnogim, ki se trudijo spreminjati pogled družbe na lepoto in sprejemati raznolikost v vseh oblikah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  26 .03. 2023 ob  16: 35
Obicajne zenske?