MNOŽIČEN NAVAL NA TESTIRANJE: V dolgih kolonah čakajo tudi dve uri!

Slovenija

Za testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom je v Ljubljani precej zanimanja. Prebivalci na test na Kongresnem trgu čakajo okoli dve uri. Večinoma so se za testiranje odločili, ker so imeli v zadnjih dneh rizičen stik ali pa želijo pred prazniki preveriti, ali so okuženi.

Eden mlajših čakajočih se je na primer v minulih dneh srečal z očetom, na parkirišču sta si ob upoštevanju vseh ukrepov predala paket. A je zvečer izvedel, da je oče zbolel. Okužbe zaenkrat še nima potrjene. Zato se je odločil za preventivno testiranje, saj ne želi okužbe prenesti naprej. V službi ima sicer dopust, je povedal.

Nad gnečo je bila presenečena starejša gospa z Viča. "Sem mislila, da bo ljudi manj. Zjutraj so rekli, da je vrsta do Ljubljanice. Sem si rekla, da bom šla v času kosila, ko bo gneča manjša," je povedala. Pred prazniki namreč želi biti prepričana, da ni okužena. Tudi gospa, ki je bila v vrsti nekoliko pred njo, se je prišla testirat pred prazniki. Ima dva otroka, s katerimi se bo videla izmenično, najprej z enim, potem pa še z drugim.

Na testiranje so danes prišli tako mlajši kot starejši. Nekateri so se na čakanje pripravili in si prinesli čtivo, drugi pa so se na testiranje odpravili v skupinah.

Na celjskem sejmišču se na množično testiranje čaka več kot uro

Na celjskem sejmišču se je danes začelo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom, na katerega je treba čakati več kot uro, saj je v čakalni vrsti preko 100 ljudi. Mobilna enota opravi do dva testa na minuto, rezultati pa so znani v 15 do 30 minutah, je povedal Žiga Skok iz Medicinskega centra Ljubljana.

Kot je Skok povedal v izjavi za medije, so v ponedeljek izvedeli, da bodo opravljali množično testiranje tudi izven Ljubljane, mobilne ekipe so bile zbrane v uri do uri in pol, vsa organizacija dela pa je potekala zelo hitro. Do četrtka bodo na celjskem sejmišču delali sedem do osem ur dnevno, v ekipi pa so trije do štirje sodelavci. Dejal je, da so za začetek testiranja v Celju od ministrstva za zdravje dobili 800 do 900 hitrih testov, ki pa jih bodo sproti dopolnjevali.

Večina čakajočih na hitro testiranje je povedala, da so se za tovrstno testiranje odločili predvsem iz preventivnih razlogov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija