MNOŽICA INTERVENCIJ ZARADI ZAKLENJENIH VRAT: Našli več trupel, eno tudi na Primorskem

Kronika

Uprava RS za zaščito in reševanje je v zadnijh 24 urah poročala o številnih intervencijah, pri katerih so morali gasilci 'podirati' vrata, da so se uspeli prebiti do osebe na drugi strani. Nekaj izmed njih se jih je žal končalo tragično, medtem ko je do drugih pomoč k sreči prispela pravočasno. 

Fotografije so simbolične. 

Nekaj nesreč se je končalo tragično 

Včeraj ob 10.37 sta v naselju Čepovan v občini Nova Gorica gasilca novogoriške gasilske enote ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprla vhodna vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila najdena mrtva oseba.

Ob 18.58 so na Trgu Komandanta Staneta v Ljubljani gasilci preko balkona vstopili v stanovanje in odprli vhodna vrata. V stanovanju so našli mrtvo osebo.

Danes ponoči, ob 0.31, so Zapotoku v občini Ig gasilci prostovoljnega društva Golo odprli vrata stanovanjskega objekta in omogočili vstop reševalcem nujne medicinske pomoči. V hiši so našli mrtvo osebo.

Za nekatere pa je pomoč prispela pravočasno 

Včeraj ob 6.11 je na Cesti Kozjanskega odreda na Senovem (občina Krško) na tleh stanovanjskega objekta obležal stanovalec. Posredovali so gasilci prostovoljci iz Krškega, ki so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata in s tem reševalcem omogočili dostop do onemogle osebe. Občan je bil prepeljan v brežiško bolnišnico.

Ob 9.45 so na Savinjski cesti v Trbovljah gasilci prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje nudili pomoč reševalcem pri odpiranju vrat stanovanja in pri oskrbi onemogle osebe.

Ob 9.57 so v Frankolovski ulici v Mariboru gasilci mariborske gasilske brigade s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, v katerem se je nahajala starejša obolela oseba. Osebo so predali v oskrbo reševalcem.

Ob 18. uri so v Jadranski ulici v Ljubljani gasilci odprli vrata stanovanja in v kuhinji pobrali poškodovano osebo, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija