MNOGI PRIZNALI, DA JIH NE POZNAJO: Ali veste, kaj pomenijo simboli pranja na oblačilih? (VIDEO)

Trendi

Ta video je zbral že več kot 2,7 milijona ogledov in mnogi so priznali, da na simbole na oblačilih nikoli niso bili pozorni.

Večino umazanih oblačil vržemo v pralni stroj, ga nastavimo na 40 stopinj in upamo na najboljše. A če ste kdaj ugotovili, da se vaša oblačila krčijo ali iz pralnega stroja prihajajo poškodovana, je morda čas, da začnete biti bolj pozorni na simbole na nalepkah za nego, piše Mirror.

Mnoge zmedejo različni kvadrati, krogi in trikotniki na etiketah oblačil, zato je strokovnjak za čiščenje delil video, v katerem je pojasnil, kaj ti simboli pomenijo in pokazal, da je pravzaprav zelo preprosto.

Njegov video je zbral več kot 2,7 milijona ogledov in mnogi so priznali, da na te simbole sploh niso bili nikoli pozorni.

@cleanfreakz

Explaining the care label symbols and meanings! #carelabel #care #clothes #stain #laundry #howto #explained #didyouknow #clean #fyp #cleaning

♬ original sound - clean freakz

Začel je z najpreprostejšim, vedrom vode, kar pomeni, da je oblačila varno prati v pralnem stroju, v kolikor pa je vedro prekrižano, jih morate oprati ročno. Isti simbol z dodatnimi pikami prikazuje, kakšna je temperatura pranja – več pik je, višja je temperatura.

Kvadrat s krogom v njem pomeni, da so oblačila varna v sušilnem stroju, medtem ko trikotnik predstavlja, da je na oblačilih mogoče uporabiti belilo. Simbol likalnika je preprost – pomeni, da jih lahko likate, in ko gre za krog, se oblačila lahko sama posušijo. Ko je katerikoli znak prečrtan, pa to pomeni ravno nasprotno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija