MLADOPOROČENCEMA PREPREČILI TERORISTIČNO KARIERO: Islamski državi sta hotela pomagati pri napadih na ZDA

Svet

V pristanišču Port Newark-Elizabeth v New Jerseyju so aretirali mladoporočenca, 20-letnega Jamesa Bradleyja in 29-letno Arwo Muthana, ki sta se želela vkrcati na tovorno ladjo z namenom, da odplujeta v Jemen in se pridružita Islamski državi (IS). Na zveznem sodišču na Manhattnu so ju obtožili zarote za podporo teroristični organizaciji.

Zvezna tožilka z Manhattna Audrey Strauss je sporočila, da sta mladoporočenca želela v četrtek odpotovati v Jemen, da se pridružita IS pri napadih na ZDA.

Bradley naj bi že leto dni izražal podporo IS in se je v globoki veri v pravičnost teroristične organizacije preimenoval v Abdullaha. Kot tak je postal tarča FBI, ki ga je spremljal in pripravil vse potrebno za njegovo aretacijo.

Fotografije so simbolične.

Bradley je nameraval že leta 2019 potovati v Afganistan z istim namenom, vendar se je sprl s terorističnimi somišljeniki in se ni podal na pot.

Muhtana je iz Alabame in se je z Bradleyjem spoznala na daljavo. Ko jo je obiskal v Alabami, sta skovala načrt, da se poročita in odpotujeta k teroristom. Bradley je policijskemu informatorju plačal 1000 dolarjev, da jima uredi vse potrebno za pot s tovorno ladjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  03 .04. 2021 ob  12: 38
Kaki norci...islamad bruh