MLADOLETNIKA ZBEŽALA S KRAJA NESREČE: Reševalci ob prihodu sredi ceste našli le moped in čeladi

Kronika

Včeraj ob 15.56 je koprske policiste poklical očividec in povedal, da sta v Kopru na Krožni cesti s skuterjem padla dva fanta. Po prihodu reševalcev na kraj sta že odšla, na kraju pa je ostal moped in čeladi. Z zbiranjem obvestil so policisti naknadno ugotovili, da sta bila na mopedu 15-letni voznik in 17-letni sopotnik. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in se prevrnil na bok. Po znanih poškodbah sledi ukrep.

Včeraj ob 9.40 so policisti na avtocesti pri razcepu za Novo Gorico ustavili dve vozili romunskih registracij in sicer Ford Mondeo in Renault Megane karavan. Oba voznika sta bila državljana Romunije, v enem je bil še sopotnik, prav tako državljan Romunije. Eden je prevažal šest, drugi pa tri državljane Pakistana, ki so vstopili v Slovenijo nezakonito. Vsi postopki še potekajo.

Ob 11.30 so koprske policiste iz Splošne bolnišnice Izola obvestili, da imajo v oskrbi peško, ki jo je zbilo dostavno vozilo. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 41-letni voznik dostavnega vozila pred hotelom spregledal 50-letno Izolanko in trčil vanjo. Pri padcu se je peška lažje poškodovala; povzročitelju sledi globa.  

Pod vplivom alkohola

Pri Planini so ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so danes zjutraj ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo prepovedali, izdali so mu tudi plačilni nalog.  

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 222 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, eno s hujšimi in dve z lažjimi poškodbami ter eno s smrtnim izidom. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v petih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 21 nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija