MLADOLETNIKA BREZ ČELAD TRČILA V TRAKTOR, TA JU JE NATO ŠE POVOZIL: Hudo poškodovana prepeljana v bolnišnico

Kronika

Istrska policija je sporočila več podrobnosti hude prometne nesreče, ki se je včeraj okoli 18. ure pripetila v naselju Zovići na področju Pazina, v kateri sta bila hudo poškodovana mladoletnika. Oba se zdravita v puljski bolnišnici.

Fotografija je simbolična.

Po podatkih policistov sta se mladoletnika peljala z neregistriranim motorjem znamke zongshen. V blagem ovinku med vožnjo po cesti navzgor se voznik ni držal desnega roba vozišča, zato je trčil v traktor, s katerim se je v tistem trenutku pripeljal iz nasprotne smeri 51-letnik. Niti mladoletnik niti voznik traktorja nista imela potrebnih prometnih dovoljenj.

Prav tako mladoletnika na motorju nista nosila čelad. Po trčenju sta padla po tleh, nato pa je čez njiju zapeljal še traktor, ki je nadaljeval z vožnjo po hribu navzdol in trčil v zid dvorišča.

Oba mladoletnika sta bila v nesreči hudo poškodovana in prepeljana na zdravljenje v puljsko bolnišnico.

Istrski policisti ob tem opozarjajo, da je nošenje čelade nujno, če hočemo preprečiti tako hude posledice nesreč, kot sta jih včeraj utrpela mladoletnika. Ob tem so opozorili tudi na odgovornost staršev mladoletnikov, ki uporabljajo motorje in mopede. "Starši morajo poskrbeti za varnost svojih otrok in za to, da bodo usposobljeni za varno sodelovanje v prometu," so še sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  11 .06. 2021 ob  01: 26
Regional Hrvaška Obala