MLADOLETNIK BEŽAL PRED POLICISTI: Nenavaden tovor v prtljažniku

Kronika

Murskosoboški policisti so pridržali mladoletnega avstrijskega državljana, ki je v Murski Soboti brez vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo. Ko so ga poskušali zaustaviti, je pred njimi zbežal, vmes je tudi zapustil vozilo. V njem sta ostala sopotnika in dva, najverjetneje ukradena prometna znaka.

Foto: Sobotainfo

Policisti so vozilo opazili, ko je v sredo malo po 2. uri zjutraj naglo pospešilo iz krožišča Industrijske in Panonske ulice v Murski Soboti. Ko so ga z zvočnimi in svetlobnimi signali poskušali zaustaviti, je v naselju Bakovci zavilo v slepo ulico, nakar je voznik iz njega zbežal, a se je čez nekaj minut sam vrnil na kraj dogodka.

V vozilu sta kot sopotnika ostala mladoletno dekle in fant, oba državljana Avstrije. Policisti so ob pregledu vozila ugotovili, da nameščene nemške registrske tablice ne pripadajo vozilu, v prtljažniku pa so odkrili še dva prometna znaka za obvoz, za katera obstaja utemeljen sum, da so ju ukradli. Prometna znaka so policisti zasegli.

Zoper voznika so policisti odredili pridržanje, podali bodo tudi obdolžilni predlog. Glede kaznivega dejanja tatvine prometnih znakov bodo sledili ukrepi po opredelitvi oškodovanca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija