MLADINSKO SP ZA IQFOIL: Val Eržen nadaljuje v zlati skupini, Lina prijadrala prvo zmago (FOTO)

Svet

V Cádizu na zahodni španski obali se nadaljuje mladinsko svetovno prvenstvo za olimpijski iQFoil. Naša Lina Eržen in Val Eržen nadaljujeta zelo dobro, Lina je včeraj prijadrala svojo prvo zmago v posamičnem plovu na tem SP, Val pa se je z dobrim jadranjem uvrstil v zlato skupino.

Val in Lina Eržen

Včeraj je bilo sprva vetra malo, popoldne pa se je le dovolj okrepil, za začetek na 5-7 vozlov, da so tako dekleta kot fantje lahko odpeljali po nekaj plovov, na koncu v vetru dobrih 12 vozlov. Slednji so končali pozno, že v mraku.

Lina in Val Eržen nadaljujeta zelo dobro, Lina je včeraj prijadrala svojo prvo zmago na tem svetovnem prvenstvu, ostale regate pa končala med sedmim in enajstim mestom. Trenutno je na skupnem 10. mestu v konkurenci 47 deklet. Val je vse včerajšnje plove končal med 11. in 18. mestom v skupini in je trenutno 25. med 139 fanti. Deklet ne bodo razdelili v skupine, Val pa svoje nastope nadaljuje v zlati.

"Danes zjutraj nas je pričakalo brezvetrje in nič ni kazalo na kaj več. Popoldne se je malce obrnilo in prva so šla v vodo dekleta. Pričakale so jih težke razmere in res veliko truda so vložila, da so po več ponavljanjih le odpeljala prvi plov. Potem je steklo, tudi veter se je krepil in na koncu so uspele odpeljati štiri regate. Lina je vozila super in vpisala tudi prvo zmago na prvenstvu! Potem so šli na vodo fantje (ob 18.15) in vozili skoraj do mraka, do 19.30. Uspeli so odvoziti dve regati in še eno, ki je manjkala modri skupini. Tako da ima Val danes tri nove uvrstitve, vse med 11. in 18. mestom. Naprej nadaljuje v zlati skupini," je o regatnem dnevu zapisal Igor Eržen.

Danes bodo začela dekleta, prvi plovi so bili predvideni ob 10.30. 

Danes bo s polja Bravo, na katerem začne Lina in potem nadaljuje Val, posnetek v živo. Nastope si lahko ogledate na tej povezavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija