MLADI VOZNIK SKOZI OZELJAN S 124 KM/H: 1900 evrov kazni in 27 kazenskih točk, odločal bo sodnik (FOTO, VIDEO)

Kronika

Policisti specializirane enote za nadzor prometa so v sredo ustavili italijanskega voznika začetnika, ki je v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s povprečno hitrostjo 112 kilometrov na uro. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, so sporočili s policije. Kot je razvidno z videoposnetka, so ga ujeli med vožnjo skozi Ozeljan.

Storil je tudi več drugih hujših prekrškov, med drugim prehitevanje pred ovinkom, napačna stran oziroma smer vožnje in prekratka varnostna razdalja. V nekem trenutku je vozil celo s hitrostjo 124 kilometrov na uro. Med postopkom so policisti ugotovili, da je storilec državljan Italije, ki je vozniško dovoljenje pridobil šele lani.

Kršitelju so policisti za več različnih prekrškov na kraju izdali plačilni nalog v znesku 1010 evrov, izrekli so mu tudi pet kazenskih točk.

Za najhujše kršitve, za katere je predvidenih več kot sedem kazenskih točk, pa so, ker je voznik začetnik, na Okrajno sodišče v Novi Gorici podali enotni obdolžilni predlog, in sicer zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti v naselju za več kot 50 kilometrov na uro ter zaradi prehitevanja pred ovinkom, kjer ni zadostne vidne razdalje.

Predpisana sankcija za prekoračitev hitrosti je namreč 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, za prehitevanje pa 700 evrov in 9 kazenskih točk. Skupno so tako za voznika predlagali najmanj 1900 evrov kazni in 27 kazenskih točk, o čemer pa bo odločalo Okrajno sodišče v Novi Gorici.

❗️Italijanski voznik začetnik skozi naselje s kar 124 km/h ⤵️ https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120425-italijanski-voznik-zacetnik-skozi-naselje-s-kar-124-km-h Kršitelju so policisti za več različnih prekrškov na kraju izdali plačilni nalog v znesku 1.010 evrov, pri čemer je polovično globo v znesku 505 evrov poravnal na kraju prekrška. Izrečenih mu je bilo tudi 5 kazenskih točk. Za najhujše kršitve, za katere je predvidenih več kot 7 kazenskih točk, pa so, ker je voznik začetnik, na Okrajno sodišče v Novi Gorici podali enotni obdolžilni predlog, zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti v naselju za več kot 50 km/h ter zaradi prehitevanja pred ovinkom, kjer ni zadostne vidne razdalje. Predpisana sankcija za prekoračitev hitrosti je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, za prehitevanje 700 evrov in 9 kazenskih točk. Skupno so za voznika predlagali najmanj 1.900 evrov kazni in 27 kazenskih točk, o čemer bo odločalo Okrajno sodišče v Novi Gorici. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Četrtek, 23. november 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .11. 2023 ob  09: 45
Sodnik ali sodnica nima kaj razmišljat. Zasluži si največjo in najstrožjo možno kazen