MLADI UKRAJINCI S ČOLNIČKOM BLOKIRALI ABRAMOVIČEVO SUPERJAHTO: "Nekaj smo morali storiti" (VIDEO)

Svet

Superjahto ruskega oligarha Romana Abramoviča, proti kateremu so po ruski invaziji na Ukrajino številne države uvedle sankcije, so ob poskusu pristanka v Bodrumu v Turčiji pričakali mladi ukrajinski protestniki, ki so plovilu poskušali preprečiti vplutje v pristanišče, poroča britanski BBC.

Na jahto My Solaris, katere gradnja je stala približno 544 milijonov evrov, so v pristanišču v Bodrumu naleteli mladi protestniki v majhnem čolnu, ki so mahali z ukrajinskimi zastavami.

Bili so del mladinske jadralne ekipe, ki je bila v Turčiji na tekmovanju. "Nekaj smo morali storiti. Želimo, da svet izve, da si Ukrajina želi svobode in miru," je za BBC dejal trener Paulo Donstov. Njihov čoln je odstranila turška policija.

Proti Abramoviču, lastniku nogometnega kluba Chelsea, trenutno veljajo sankcije Evropske unije. Njegova jahta je tako priplula Turčijo, ki sankcij proti ruskim milijarderjem ni uvedla, ne da bi vstopila v teritorialne vode Grčije. Druga Abramovičeva jahta Eclipse je odplula v Marmaris.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .03. 2022 ob  08: 09
preganjani oligarhi so res ubogi, vsi tisti, ki bežijo pred vojno in jih velikodušno sprejemajo v drugih državah, so lahko srečni
Pjero Panin |  23 .03. 2022 ob  22: 46
Meni se ne zdi nic posebnega mahat z zastavico da te pol prezene policija
Mi deluje bolj after party po nekaj pivah
manemebasat |  23 .03. 2022 ob  14: 21
Nacisti Ukrajinski, marionete svetovne elite ki hoce novi svetovni red. Samo se junaka Putin in Trump sta jima na poti. Ce ne uspeta, smi vsi v riti