MLADEGA ŠTUDENTA JE V VODNEM PARKU NAPADEL NIHČE DRUG KOT POLICIST: Priče uslužbence postavile na laž

Kronika

V začetku tedna smo že pisali o brutalnem incidentu, ki se je prejšnji četrtek odvil v Zambratiji pri Umagu. Mladega študenta novinarstva Mateja Markovinovića naj bi verbalno in fizično napadel eden izmed zaposlenih v tamkajšnjem Aquaparku - med drugim ga je surovež z veslom udaril po glavi.

Policijska uprava (PU) Istrske županije je dogodek naposled le raziskala in sporočila, da je mladeniča napadel varnostnik parka, ki je pravzaprav bivši policist. Napad naj bi se zgodil po tem, ko se je mladi novinar nedovoljeno povzpel na napihljiv Wibit v morju.

Policist je začasno suspendiran. Prav tako bo zaradi kršitve javnega reda in miru zoper njega vložena obtožnica. Po navedbah PU naj bi bil nasilnež že oktobra lani zaradi hude kršitve uradne dolžnosti umaknjen iz delovnega mesta policista. Kako se je lahko nazadnje zaposlil v zabaviščnem parku kot varnostnik, ni znano.

Spomnimo; primer je prišel na dan v nedeljo, potem ko je Matej Markovinović, študent novinarstva iz Zagreba, stopil v stik z uredništvom Glasa Istre, ko je v napadu v istrskem Aquaparku utrpel poškodbo glave. Markovinovića je ta dogodek prestrašil in se je zato odločil, da ga objavi.

Na kraju dogodka ga je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči iz Umaga, policisti pa so tja prišli nekaj minut pozneje. Pri mladem študentu so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ta ni konzumiral alkohola. Nato naj bi ga vprašali, če bi storilca prepoznal, na kar je odgovoril pritrdilno in se s policisti dogovoril, da ga kontaktirajo, ko bo o napadalcu več znanega. Mladeniča so nato prepeljali na urgenco za šivanje, nato pa se je vrnil domov v Zagreb in od dogodka že nekaj dni ni prejel klica umaške policije. Zdaj pa je končno znano, kdo je napadalec.

Iz pogovorov z delavci na prodajnem mestu Wibit naj bi izvedeli tudi, da v soboto zvečer po 21. uri niso bili na plaži. So pa priče, ki so v času krvavega Matejevega izhoda iz morja bile na plaži in so poklicale nujno pomoč, trdile nasprotno. Navedli so, da so se ob prihodu reševalnega vozila na prodajnem mestu na plaži nahajali kar štirje delavci, poroča Glas Istre.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija