MISTERIJ JAHTE NA OTOKU KRK: Grozi najlepšemu zalivu ekološka katastrofa?

Svet

V enem najlepših zalivov na otoku Krk je že dlje časa privezana jahta, za katero nihče ne ve, kdo je lastnik. V središču pozornosti se je znašla, ko je v noči na torek otok Krk zajelo nevihtno vreme in se je plovilo začelo potapljati.

Po neuradnih informacijah portala 24sata je jahta prišla v zaliv Sveti Juraj pred letom dni. Kdo je lastnik in zakaj jo je pustil tam, ni znano. Pred tem naj bi bila privezana v marini.

V noči na torek je otok Krk zajelo nevihtno vreme in jahta je na pol potonila. Ker nihče ne ve, ali je v njej gorivo, predstavlja nevarnost za onesnaženje.

Gasilci nimajo o plovilu nobenih informacij, iz tamkajšnje luške uprave pa so sporočili, da ne upravljajo z zalivom Sveti Juraj. So pa na sedežu luške kapitanije pojasnili, da je urejanje tega zaliva v pristojnosti mesta Krk, kjer pa o plovilu prav tako ne vedo nič.

Po neuradnih podatkih naj bi bila jahta, preden je končala v zalivu Sveti Juraj, privezana v marini Punat. In navsezadnje se je v reševanje zadeve zdaj vključila policija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija